Και η Παπακώστα ψηφίζει «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Μπορεί η Κατερίνα Παπακώστα από το βήμα της Βουλής να μην θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά της για την αποψινή ψηφοφορία ωστόσο από τα όσα  είπε για τη συμφωνία των Πρεσπών προκύπτει ότι η τελική της ψήφος θα είναι ένα ηχηρό ναι.

Την  συμφωνία δεν την πιστώνεται η κυβέρνηση της αριστεράς  την συμφωνία την πιστώνεται η εθνική θέση της χώρας, την πιστώνονται όλοι εκείνοι οι οποίοι συνέβαλαν στην βελτίωση της  με την  υπεύθυνη στάση τους. Υπάρχει ένα κόμμα το Νέο το οποίο συνεδριάζει αυτή τη στιγμή και το βράδυ θα σας πω τι θα κάνουμε.»

Όσον αφορά την σύνθετη ονομασία βόρεια Μακεδονία η κ. Παπακώστα ανέφερε ότι το όνομα της Μακεδονίας είχε υφαρπαγεί το προηγούμενο διάστημα και τώρα επιστρέφει ξανά στην Ελλάδα.

«Το όνομα της Μακεδονίας είχε υφαρπαγεί. Οι πάντες το χρησιμοποιούσαν αυτό το όνομα για το γειτονικό κράτος. Το όνομά επιστρέφει στην Ελλάδα μαζί με την ιστορία και το πολιτισμό του».

Η κ. Παπακώστα διάνθισε την ομιλία της με συνεχείς αναφορές στον Κώστα Καραμανλή τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ενώ χαρακτήρισε φωτεινή στιγμή της χθεσινής συνεδρίασης την επίθεση του Νίκου Δένδια κατά της χρυσής Αυγής.

Μάλιστα επιτέθηκε σε όλους εκείνους που ζητούν δημοψήφισμα για την συμφωνία θυμίζοντας ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ όταν όλη η αντιπολίτευση ζητούσε δημοψήφισμα.

«Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει ανήκουμε στη Δύση. Όσον αφορά τα δημοψηφίσματα η τότε αντιπολίτευση φώναζε για δημοψήφισμα όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαζε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Το ερώτημα που τίθεται σήμερα  προς τη Νέα Δημοκρατία είναι αν προτείνει τελικώς με τη στάση που τηρεί να αλλάξει δόγμα η χώρα, να εγκαταλείψει τις συμμαχίες της και αν ναι να το πει ευθέως και να μας  πείτε  προς τα που θα πρέπει να κινηθεί».

Η κ.Παπακώστα απάντησε και στις επιθέσεις περι γυρολόγων που εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση εναντίον της θυμίζοντας παλαιότερη δήλωση του Μάκη Βορίδη όταν ήταν στον λαϊκό ορθόδοξο συναγερμό ότι δεν θα δώσει σωσίβιο στη Νέα Δημοκρατία που βουλιάζει στο βούρκο

«Κάποιοι μιλάνε περί γυρολόγων θα θυμίσω μία δήλωση. Είμαι και θα παραμείνω βουλευτής στο Λάος,  θα ήταν ανάξιες σχολιασμού οι φήμες περί αποχώρησης μου, δεν θα δώσω σωσίβιο στη Νέα Δημοκρατία  για να βγει στην επιφάνεια από τον βούρκο στον οποίο βρίσκεται».