Γεννηματά: “Υπηρέτης ξένων συμφερόντων ο Τσίπρας”


«Υπηρέτη» των ξένων συμφερόντων, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά και τον κατηγόρησε ότι εφαρμόζει πρακτικές της παλιάς δεξιάς τύπου «yes man».

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι τα ξένα συμφέροντα δεν ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο της λύσης και δεν τους αφορά αν τα προβλήματα παραμένουν μεταξύ των δύο λαών.

«Βρήκαν τον βολικό κ. Τσίπρα να τελειώσει τη δουλειά παραμερίζοντας το εθνικό συμφέρον» ανέφερε και απευθυνόμενη προς τα υπουργικά έδρανα χρησιμοποίησε χαρακτηριστικές ατάκες του πρωθυπουργού «Σας λέμε ως εδώ. Go back κύριε Τσίπρα» προειδοποίησε με τους βουλευτές της ΔΗΣΥ να χειροκροτούν.

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στην ΝΔ λέγοντας ότι έχει μεγάλη αγωνία διότι θέλει να κλείσει τώρα το θέμα, αλλά και στους πρόθυμους βουλευτές που όπως είπε ανησυχούν μην πάει ο κόπος τους χαμένος.

Ειδικά για τους τελευταίους η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι άλλοι ψηφίζουν τη συμφωνία και καταψηφίζουν την πρόταση εμπιστοσύνης και άλλοι υπερψηφίζουν την πρόταση εμπιστοσύνης και καταψηφίζουν την συμφωνία.

«Ακούστε, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί. Όσοι στηρίζουν τη συμφωνία, στηρίζουν και την κυβέρνηση» δήλωσε.

Η κυρία Γεννηματά επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίζει τη συμφωνία διότι όπως υποστήριξε η κυβέρνηση δίνει στα Σκόπια την ένταξη στο ΝΑΤΟ, την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ καθώς και το μακεδονικό έθνος.

«Τα δώσατε όλα κ. Τσίπρα» είπε.

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε διεξοδικά στα κακώς κείμενα της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και στις συνέπειες που θα προκαλέσει και επανέλαβε ότι αν υπήρχε εθνική συνεννόηση η κυβέρνηση θα είχε πολύ μεγάλη διαπραγματευτική ισχύ.

«Όλα όμως έγιναν για να ικανοποιήσει ο πρωθυπουργός τα κομματικά του συμφέροντα» είπε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ. Επικαλέστηκε την κυνική όπως την χαρακτήρισε ομολογία του Αλέξη Τσίπρα ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό.

«Το έμβλημα σας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή στην εξουσία, αλλά ο χρόνος σας τελειώνει και δεν πρόκειται να σας σώσουν ούτε οι πρόθυμοι ούτε οι γυρολόγοι» κατέληξε.