Αποστολάκης από τη Χίο: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες -Απαιτείται εθνική ενότητα»

Για κρίσιμες στιγμές που επιβάλουν την εθνική ενότητα και συνεννόηση έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, από τη Χίο, όπου μετέβη για να παραστεί στα αποκαλυπτήρια ομοιώματος του θωρηκτού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ».

Κατά την παραμονή του στο νησί, ο υπουργός Αμυνας συναντήθηκε με το πλήρωμα του ελικοπτέρου Super Puma που ενεπλάκη στο συμβάν της πρόκλησης Τούρκου πιλότου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης πάνω από το Φαρμακονήσι. Ο κ. Αποστολάκης συνεχάρη το πλήρωμα για την εμπειρία και τη ψυχραιμία που επέδειξε, όταν είδε τον Τούρκο πιλότο να περνά «ξυστά» πάνω από το ελικόπτερο.

Από την επίσκεψη του Ευ. Αποστολάκη στη Χίο / Φωτογραφία: ΥΕΘΑΑπό την επίσκεψη του Ευ. Αποστολάκη στη Χίο / Φωτογραφία: ΥΕΘΑ

Τα αποκαλυπτήρια του ομοιώματος του θρυλικού θωρηκτού, που φιλοτεχνήθηκε με πρωτοβουλία του ιδρύματος «Μαρία Τσάκου», έγιναν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χίου.

Κατά την ομιλία του ο κ. Αποστολάκης εστίασε στην κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη εθνικής ενότητας, υποστηρίζοντας ότι «την παρούσα χρονική περίοδο βρισκόμαστε σε ένα ασταθές περιφερειακό περιβάλλον, με εύθραυστες ισορροπίες στον εγγύς, ζωτικό γεωπολιτικό χώρο. Ωστόσο» προσέθεσε ο υπουργός Αμυνας «δράττομαι της ευκαιρίας να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εδώ, είναι δυνατές, είναι αξιόπιστες. Και είναι έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο για να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Τα στελέχη θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αποτροπής, της ισχύος και της υπερηφάνειας, ώστε να προασπίσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή ευθύνης της πατρίδας μας» σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Αποστολάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπουργοποίησή του:

«Κατόπιν του τιμητικού καλέσματος του κ. πρωθυπουργού, αποδέχθηκα όπως αναλάβω την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι ως στρατιώτης έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα και να μην αποφεύγω το καθήκον, όσο βαρύ και δύσκολο και αν είναι. Όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, θα το κάνω μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες» τόνισε υπουργός Αμυνας και προσέθεσε:

«Θα πράξω ό,τι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Για αυτό, άλλωστε, ασκούμε ενεργή στρατιωτική διπλωματία έχοντας αναλάβει έναν ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και πρωτοβουλιών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια»