Άδωνις κατά Κουντουρά: Ο πρώην αρχηγός σας είπε για τον πατέρα σας και τη χούντα, όχι εγώ

Το «γάντι» στην Ελενα Κουντουρά επέστρεψε ο Αδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζοντάς της πως την σχέση του πατέρα της με την χούντα των συνταγματαρχών την αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος και όχι ο ίδιος.

Παράλληλα της εξήγησε πως όταν ο βουλευτής επιθυμεί να αλλάξει κόμματα και συνείδηση οφείλει να παραιτηθεί από το αξίωμά του και όχι να παραμείνει στην θέση του προκειμένου να διατηρήσει το υπουργικό αξίωμα.

«Πιστεύω πως ο βουλευτής έχει συνταγματικό δικαίωμα συνείδησης. Όταν, όμως φθάνεις σε ένα σημείο να έχεις τεράστια διάσταση με όσα έλεγες στο παρελθόν τότε παραιτείσαι και επιστρέφεις την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκες και δεν ανταλλάσσεις την συνείδησή σου για να παραμείνεις στην καρέκλα του υπουργείου» είπε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει:

«Αναφορικά με την σχέση του πατέρα σας με την χούντα και τον ύμνο που έγραψε, ξεχάσατε ότι αυτός που τα είπε δεν ήμουν εγώ αλλά ο κ. Καμμένος που τον είχατε αρχηγό μεχρι προχθές. Και με έκπληξη είδα ότι δεν είπατε τίποτα. Να γιατί σας κατηγορούμε ότι όλα είναι σικέ και πως ξεπουλήσατε την Μακεδονία για να κρατήσετε την καρέκλα».

Χαρακτηριστικό του ότι η κυρία Κουντουρά δεν επιθυμεί κατά πρόσωπο σύγκρουση με τον βουλευτή της ΝΔ είναι η έκφραση δυσφορίας όταν ο αντιπρόεδρος της Ολομέλειας Σπύρος Λυκούδης την ρώτησε αν θέλει να απαντήσει, χωρίς η ίδια να έχει εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Προκειμένου όμως να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις είπε «στην ομιλία μου αυτό υπονόησα ότι ο κ. Γεωργιάδης αντί να ασχολείται με την δική του πολιτική ασχολείται μαζί μου και με έχει στοχοποιήσει. Δεν θέλω να συνεχίσω και το είδατε μόνοι σας».

Υπενθυμίζεται πως η Ελ. Κουντουρά είχε δηλώσει στην πρωτολογία της: «Το τελευταίο διάστημα γράφτηκαν ψεύδη και συκοφαντίες εναντίον μου, όπως για το κόστος των υπηρεσιακών τηλεφώνων του υπουργείου και έχω υποστεί άθλιες επιθέσεις για την οικογένεια μου και το ήθος μου και για τον νεκρό πατέρα μου. Ο Αδωνης Γεωργιάδης αντί να μιλά πολιτικά επιδίδεται σε επιθέσεις εναντίον μου με εμμονή και με έχει στοχοποιήσει. Σε ραδιόφωνα, σε κανάλια με στοχοποιείσαι.
Προσφέρει πολιτική κάλυψη σε φασιστικά στοιχεία να εκφοβίζουν την οικογένειά μου κι εμένα να λαμβάνω φωτογραφίες νεκρών γυναικών και απειλητικά τηλεφωνήματα και e-mail. Καταθέτω ενδεικτικά στοιχεία εναντίν μου (σ.σ. δείχνει φωτογραφία με νεκρή γυναίκα). Αν μας συμβεί οτιδήποτε θα ξέρουμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Δεν υπέκυψα και δεν θα υποκύψω σε εκβιασμούς και εκφοβισμούς και δεν διαπραγματεύομαι το συνταγματικό μου δικαίωμα να ψηφίζω κατά συνείδηση για την πατρίδα και πάνω από κόμματα».