Σε κλοιό διαδηλώσεων η Αθήνα -Στους δρόμους συνταξιούχοι, ταχυδρομικοί και εργαζόμενοι καθαριότητας

Πορείες και συγκεντρώσεις που θα «παγώσουν» την κυκλοφορία οχημάτων, λόγω των δρόμων που θα κλείσουν, έχουν προγραμματιστεί σήμερα στο κέντρο της πόλης.

Κινητοποιήσεις για σήμερα έχουν εξαγγείλει συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ και ταχυδρομικοί καθώς και υπάλληλοι των τομέων καθαριότητας τοπικών αυτοδιοικήσεων.

Αναλυτικά, στις 10:00 το πρωί έχουν δώσει «ραντεβού» οι συνταξιούχοι του σωματείου «Συσπείρωση» (με έδρα την Θεσσαλονίκη) έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, επί της Πανεπιστημίου. Οι συνταξιούχοι, που διαμαρτύρονται για τα ποσά που περικόπηκαν από μισθούς και «δώρα», με τη συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Οι ταχυδρομικοί βρίσκονται σήμερα σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση λόγω των εξαγγελιών για «αιματηρές» περικοπές -απολύσεις και «λουκέτα» σε καταστήματα- στα ΕΛ.ΤΑ. Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών θα συγκεντρωθούν στις 11:00, στο θέατρο «Αλφα» επί της Πατησίων και θα πορευτούν προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στάση εργασίας (από τις 7:00 έως τις 11:00) και κινητοποίηση στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν εξαγγείλει για σήμερα και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9:30, έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ στους Αμπελόκηπους (οδός Πουλίου). Αίτημά τους είναι η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2Κ/2018 για 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.