ΠΑΤΡΑ: Οι δράσεις του Εκπαιδευτικού Πάρκου του Δήμου – Από το Φεβρουάριο

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων λειτουργεί από το 2015 στο χώρο της Πλαζ Αγυιάς. Το πρώτο τρίμηνο της φετινής σχολικής χρονιάς (2018-2019) επισκέφθηκαν το πάρκο 3.497 μαθητές των σχολείων της πόλης μας που συμμετείχαν σε αθλητικές και εκπαιδευτικές δράσεις ( προγράμματα συναισθηματικής αγωγής, θεατρικής αγωγής, διατροφής, πρόληψης από εξαρτήσεις, φιλοζωίας, καλλιέργειας λαχανόκηπου, πρώτων βοηθειών). Η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Π.Ε.Δ. και πολλά σχολεία έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή για τους μήνες Φεβρουάριο- Μάιο.
Επιπλέον, από το Φεβρουάριο του 2019 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και με τα τμήματα των Πολιτιστικών Θεμάτων Α/βθμιας και Β/βθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας θα υλοποιηθούν τα εξής:
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
Εκπαιδευτικές συναυλίες . Πρόκειται για μια σειρά μαθημάτων γνωριμίας με τα μουσικά όργανα για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού.
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα ” H λαϊκή παραδοσιακή κληρονομιά”.
Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία με την αρχιτεκτονική, τη φορεσιά, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.
Συνεργασία Π.Ε.Δ. με το ΔΗ.ΠΕ. ΘΕ. Πάτρας
Σειρά Θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων .
Προγράμματα σχεδιασμένα από τις έμπειρες εμψυχώτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου για Παιδιά και Εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με γενικό τίτλο «Οι δρόμοι της θάλασσας», για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου.
Σκοπός των υλοποιουμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας , των δεξιοτήτων, της κοινωνικότητας και της ενσυναίσθησης.
Η Δημοτική Αρχή οραματιζόμενη μία κοινωνία διεκδικητική, αλληλέγγυα και ισότιμη προσφέρει με σεβασμό στη νεολαία της πόλης μας πρωτοποριακό εκπαιδευτικό έργο.