«Οι εμπορικοί εταίροι υποτιμούν τον κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία»

advertisement
Η Βρετανία δεν θα έχει προχωρήσει σε συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με άλλες χώρες έως τον Μάρτιο εάν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία διότι οι σημερινοί εμπορικοί εταίροι υποτιμούν την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς μια συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ.
Η Βρετανία θέλει να προχωρήσει σε εμπορικές συμφωνίες με χώρες εκτός της ΕΕ για όταν θα αποχωρήσει από την Ένωση. Εάν αποχωρήσει έχοντας εξασφαλίσει μια συμφωνία, τότε ξεκινά μια μεταβατική περίοδος, διατηρώντας σε ισχύ τις σημερινές εμπορικές διευθετήσεις έως το τέλος του 2020.
«Ίσως να μην είναι δυνατόν να έχουμε όλες (τις εμπορικές συμφωνίες ολοκληρωμένες) διότι κάποιες χώρες δεν πιστεύουν ακόμα ότι αποτελεί πιθανότητα η μη επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο Φοξ σε συνέντευξή του στο BBC στο Νταβός.

«Η μη επίτευξη συμφωνίας είναι μια πραγματική πιθανότητα, και χρειάζεται να προετοιμαστούν γι’ αυτό, διότι εάν δεν το κάνουν, θα μπορούσε να υπάρξει μια παύση, ακόμα κι αν είναι προσωρινή, στην εμπορική σχέση που έχουμε με αυτές τις χώρες κατά προτίμηση».