Αμυράς: Δεν διέλυσα εγώ το Ποτάμι

advertisement

Τους λόγους που οδήγησαν στην αποχώρησή του από το Ποτάμι ανέλυσε ο Γιώργος Αμυράς από το βήμα της Βουλής, επαναλαμβάνοντας πως θα καταψηφίσει τη Συμφωνία. «Το Ποτάμι ελπίζω να βρει τη φώτισή του», ευχήθηκε, στέλνοντας μήνυμα στο Σταύρο Θεοδωράκη.

«Επειδή ακριβώς δεν ήθελα να ακολουθήσω τον δρόμο του Δανέλλη, επειδή το υπόλοιπο Ποτάμι θα ακολουθήσει τον δρόμο του Δανέλλη- ψηφίζοντας τη Συμφωνία- εγώ θα την καταψηφίσω» είπε ο κ. Αμυράς. Όπως είπε, ο Σπύρος Δανέλλης διαγράφηκε από το κόμμα και μετά η ηγεσία επιχειρηματολογούσε υπέρ της Συμφωνίας, όπως και ο Δανέλλης.

Μάλιστα, ο κ. Αμυράς επισήμανε ότι δεν διέλυσε αυτός το Ποτάμι. «Δεν ήμουν ο πρώτος, ήμουν ο έβδομος. Εγώ πίστευα ότι θα είμαι τελευταίος. Αλλά κάθε φορά που πήγαινα στο Ποτάμι αυτό άλλαζε κλειδαριές Μία ήταν με το ΠΑΣΟΚ, μετά έφυγε από το ΠΑΣΟΚ. Δε μπορείς να είσαι και παπάς και ζευγάς», τόνισε.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε λόγο για μια «κακή συμφωνία που δε δίνει λύσεις και αντίθετα δημιουργεί νέες εστίες που μπορεί να πυροδοτηθούν στο μέλλον».