Μ. Γιατράς «Ιστορική στιγμή, αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο»(ΒΙΝΤΕΟ)

Άκρως ικανοποιημένος από την μεγάλη νίκη του Προμηθέα επί της Στρασμπούργκ (77-64) ήταν ο Μάκης Γιατράς, τονίζοντας στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε του αγώνα, πως η ομάδα του έγραψε ιστορία. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Χολ, με τον Αμερικανό guard να σχολιάζει πως όταν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του παίζουν ενωμένοι, μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε.

Αναλυτικά οι κυριότερες τοποθετήσεις:

Λάνγκστον Χολ (Παίκτης Προμηθέα): «Απόψε κάναμε πολύ καλή δουλειά. Παίξαμε όπως έπρεπε και κερδίσαμε μια ομάδα με εμπειρία και ποιότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε πολύ και αυτό μας βγήκε σε καλό. Το ότι κερδίσαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δείχνει ότι αν παίζουμε ενωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε», ενώ χετικά με την προσωπική του απόδοση, τόνισε: «Προσπαθώ να παίζω πάντα όσο καλύτερα μπορώ και να κάνω αυτό που μου ζητάει ο προπονητής».

Μάκης Γιατράς (Προπονητής Προμηθέα): «Η σημερινή, είναι μια ιστορική στιγμή. Η ομάδα αγωνίζεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αρχικά, βλέποντας τις ομάδες που θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, είπαμε πως πάνω απ όλα, πρέπει να χαρούμε τη στιγμή. Μέσα από την εξαιρετική προσπάθεια όλου του συλλόγου, φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν συνεισφέρει. Από τον φυσικοθεραπευτή μέχρι και την διοίκηση και φυσικά, τον κόσμο για τη στήριξή του, στον οποίο αφιερώνουμε και τη νίκη. Μέσα από τις μονομαχίες των παικτών, ακόμη και σε περιπτώσεις με ξεκάθαρο μειονέκτημα, όπως όταν ο Γκίκας πάλευε για ριμπάουντ κόντρα στον Φολ, είδε ο κόσμος το πάθος μας. Πλέον επικεντρωνόσαστε στο δύσκολο παιχνίδι με το Περιστέρι για την Α1».

Μάικ Γκριν (Παίκτης Στρασμπούργκ): «Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο αλλά δεν έφτανε από μόνο του για να πάρουμε τη νίκη. Κόντρα σε ομάδες αυτού του επιπέδου πρέπει να παίζουμε πολύ καλύτερα, ενώ παράλληλα, ο απόψε, ο Προμηθέας μας έβγαλε εκτός ρυθμού».

Βινσέ Κολέ (Προπονητής Στρασμπούργκ): «Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας την ευκαιρία όμως να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Στη συνέχεια, χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα και αρχίσαμε να παίζουμε πιο άναρχα και λιγότερα έξυπνα».