(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από την Κίνηση “ΠΡΟΤΑΣΗ”

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, η «ΠΡΟΤΑΣΗ Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής» πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του φορέα στο Κ.Δ.Α. (Σαρανταπόρου 20), σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη με την παρουσία τοπικών παραγόντων, φορέων, αρωγών, φίλων, εθελοντών και συμπολιτών.
Ο πρόεδρος της Κίνησης στην έναρξη της εκδήλωσης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο φορέας για τη συνέχιση της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης και την ανάγκη οικονομικής στήριξης του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ από την κοινότητα, μέχρι τον προσεχή Ιούνιο τουλάχιστον, ώστε τα 100 παιδιά που εκπαιδεύονται μέσω δημιουργικής απασχόλησης σήμερα στο Κέντρο Νέων του ΚΔΑ, να μην σταματήσουν την εκπαίδευση τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ευχή για τη νέα χρονιά να είναι η προσπάθεια για «Ευζωία». Ως άτομα και ως κοινότητα να εμφυσήσουμε την πρόληψη σε ότι κάνουμε στην ζωή μας, να ατενίζουμε το παρόν με σύνεση και ανεκτικότητα και το μέλλον με αισιοδοξία και συμπόρευση.
Εκτός από τις ευχές για το 2019 που σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής για την Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ, η φετινή εκδήλωση είχε και έναν άλλο, ιδιαίτερο σκοπό. Στο κλείσιμο της 30ετίας ζωής και δράσης της (1988-2018), 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας του στο χώρο της πρόληψης, της προσφοράς και του εθελοντισμού, στην Πάτρα, την Ελλάδα και το εξωτερικό, η εν λόγω εκδήλωση αφιερώθηκε στα 67 τον αριθμό, ΑΡΩΓΑ ΜΕΛΗ-φίλους της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ. Τα ΑΡΩΓΑ ΜΕΛΗ στήριξαν και στηρίζουν το έργο της, πέρα από την αμέριστη ενθάρρυνση και εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στα πρόσωπα και τη φιλοσοφία της. Μια αξία που έγινε θεσμός στο φορέα και έχει τη ρίζα της στους «Χορηγούς» του αρχαίου πολιτισμού μας.
Ο πρόεδρος της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ κ. Ανδρ. Σαμοθρακίτης και ο επιστημονικά υπεύθυνος κ. Βασ. Πασσάς προσέφεραν ένα μικρό βραβείο ως ένδειξη τιμής και εκτίμησης στα ΑΡΩΓΑ ΜΕΛΗ.

Μέσα από ένα μικρό φωτογραφικό οδοιπορικό με τίτλο «Από το χθες στο αύριο» έγινε αναφορά-ανασκόπηση στην εξαιρετική επιτυχία που είχε η επετειακή Ημερίδα της Κίνησης στις 14/12/18 στο ξεν. ΑΣΤΗΡ με τη συμμετοχή 350 και πλέον ατόμων και δόθηκε η υπόσχεση για τη συνέχιση της προσπάθειας στον άλλο τρόπο ζωής, τις αξίες και τις αρχές της πρόληψης και τη δυνατότητα για ουσιαστική ανταπόκριση στα αιτήματα της κοινότητας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος έκοψε την κεντρική πίτα μοιράζοντας κομμάτια στα μέλη του Δ.Σ, της Επιστημ. Επιτροπής, στους συντονιστές των ομάδων εθελοντών και τους στενούς συνεργάτες της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ. Ακολούθησε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που χάρισε 12 αξιόλογα δώρα προσφορά φίλων του φορέα για την οικονομική του ενίσχυση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κέρασμα βασιλόπιτας. Οι παραβρισκόμενοι γεύτηκαν νόστιμες βασιλόπιτες που είχαν κατασκευάσει και προσέφεραν στελέχη της ΠΡΟΤΑΣΗΣ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους
ο βουλευτής Αχαϊας κ. Σπαρτινός, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δ.Ε. κα Λόη, η κα Κανελλακοπούλου εκπρόσωπος του Συμβούλου σε θέματα Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης Περιφέρειας Δ.Ε., κ. Χαροκόπου , ο Δημ. Σύμβουλος και υποψήφιος πολιτευτής κ. Τζανάκος, ο π/Νομάρχης κ. Κατσικόπουλος, ο Αντιπρύτανης Παν/μίου Πατρών κ. Πολύζος, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κίνησης ΩΡΑ ΠΑΤΡΑΣ κ. Μαλαμής, η εκπρόσωπος του Τμήματος Κοινωνικής Περίθαλψης των ΤΕΙ Πατρών κα Αναστασοπούλου, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου & σχολ. σύμβουλος Α΄θμιας Εκπ/σης κ. Βαλμάς, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου πληροφορικής Δυτικής Ελλάδας στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. κ. Παπαδάκης, οι υποψ. πολιτευτές Τοπικής Αυτ/σης κα Αλεξάκου Μαρία και κ. Λύρας Γιάννης, οι υποψ. πολιτευτές τοπικής αυτοδ/σης & εκπρόσωποι του Ν.Ο.Π. κ.κ. Μανθόπουλος & Καλοκαιρινός, η επιστημ. Υπέυθυνη του Κ.Π. ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ κα Ζορμπά, η πρόεδρος Ένωσης Γονέων Δ. Πατρέων κα Συριώτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, η κα Κορδιστού και ο κ. Ξεριζωτής από την ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ., από την ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ ο κ. Γεωργίου, η εκπρ. της ΕΛΕΑΝΑ κα Κυριαζοπούλου, ο πρόεδρος του Ι.Ο.Π. κ. Καλογερόπουλος, η κα Κουβεριανού από τα παιδικά χωριά SOS, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων κ. Ζεπάτος και μέλη, η κα Χυτοπούλου από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης Εγλυκάδας κ. Κυπριανός, οι εκπρόσωποι & μέλη της «Ομάδας της Γειτονιάς» από τον Μ/Ο «Αριστείδης Μόσχος», το 1ο Γυμνάσιο Πατρών, τον ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, το Σύλλογο Κεφαλλήνων, την Καθολική Κοινότητα, ο συντ. καθηγητής Παν/μίου Πατρών κ. Πούλος και πλήθος γνωστών φίλων, συνεργατών και αρωγών.