Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Ερυθρού Σταυρού

Η δήλωση του Νίκου Οικονομόπουλου για την απόφαση του να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ με αγωνία, απογοήτευση αλλά και αποτροπιασμό τα όσα διαδραματίζονται στους κόλπους του Ε.Ε.Σ. με φόντο τις επερχόμενες εκλογές.
Μετά την πραξικοπηματική και παράτυπη αποπομπή μου από την Προεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου από μια ετερόκλητη ομάδα συμβούλων, για να εξυπηρετηθούν περίεργες σκοπιμότητες και συμφέροντα, ο Σύλλογος περιήλθε σε μια Διοικητική περιπέτεια. Οι εκλογές με διάφορα “ήξεις αφήξεις” δημιούργησαν σύγχυση και πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο διεξαγωγής τους. Το ίδιο συνέβη και με την εγγραφή νέων Εθελοντών με την ονομασία “Ειδικοί Συνεργάτες”.
Επικρατεί η αναρχία και η αυθαίρετη λειτουργία του κάθε Συμβούλου που αποφασίζει μόνος του, χωρίς την έγκριση του ΚΔΣ ή του Προέδρου. Αποφάσεις που την επόμενη μέρα ανακαλούνται και δημιουργούν μόνο σύγχυση.
Αποφάσεις που πάρθηκαν επί Προεδρίας μου, από τους ίδιους Συμβούλους, με μια μικρή τροποποίηση παρουσιάζονται σαν αποφάσεις του σημερινού Κ.Δ.Σ.
Και μέσα σε όλη αυτή την Διοικητική ανεπάρκεια παρουσιάζονται οι “οπαδοί” της Διοίκησης που ο Πρόεδρος της κατόρθωσε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να ανανεώσει για τέσσερις (!!!) φορές την θητεία της χωρίς να υλοποιήσει τις Δικαστικές εντολές και κάνοντας σωρεία παράνομων και παράτυπων ενεργειών, να επιτεθούν εναντίον της σημερινής Διοίκησης με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν. Με χυδαία δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διασύρουν με ασύστολα ψεύδη, υπολήψεις και προσωπικότητες τηρώντας σιγή ιχθύος για τα έργα και τις ημέρες της δικής τους διαδρομής. Επίσης με ψευδή στοιχεία τρομοκρατεί εθελοντές και σπείρει διχόνοια όπως μας έχει συνηθίσει τα εφιαλτικά χρόνια της Προεδρίας του.
Απέναντι σε όλη αυτή την Γκεμπελική πρακτική η σημερινή Διοίκηση δείχνει ανίκανη να αντιδράσει. Και πώς να το κάνει όταν δεν αποτελεί μια ενιαία ομάδα αλλά άγεται και φέρεται από τις διάφορες τάσεις, ρεύματα και προσωπικές επιδιώξεις;
Αξιολογώντας όλα τα ανωτέρω αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά το σύντομο διάστημα της Προεδρίας μου επισκέφτηκα τα περισσότερα τμήματα σε όλη την Ελλάδα για να αφουγκρασθώ τα προβλήματα τους και μαζί να δώσουμε λύσεις. Σκοπός και στόχος μου είναι να γίνουν πράξη τα όσα τους υποσχέθηκα και δεν πρόλαβα να υλοποιήσω ώστε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να αποκτήσει και πάλι την χαμένη του αίγλη και τον σεβασμό που δικαιωματικά του ανήκει.
Δηλώνω ρητά ότι δεν πρόκειται να εμπλακώ στον πόλεμο λάσπης που έχει ξεκινήσει, από ετερόκλητες ομάδες που εξυπηρετούν περίεργους σκοπούς, και σύντομα θα συμπεριλάβει και μένα στα γρανάζια του. Όπου χρειαστεί θα επέμβει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Πιστεύω στην γνώση και στην κρίση όλων των Εθελοντών και των νέων μελών στις οποίες στηρίζω την ελπίδα μου για την αναγέννηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.