Παραιτήθηκε ο Λυκούδης από αντιπρόεδρος Βουλής -Φυλλορροεί το Ποτάμι

Ï áíåîÜñôçôïò âïõëåõôÞò Óðýñïò Ëõêïýäçò ìéëÜåé óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò óôç óõæÞôçóç åðß ôçò ðñïôÜóåùò ôïõ ðñùèõðïõñãïý ãéá ôçí ðáñï÷Þ øÞöïõ åìðéóôïóýíçò ðñïò ôçí êõâÝñíçóç, ÁèÞíá, ÐÝìðôç 9 Ïêôùâñßïõ 2014. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ

Ο Σπύρος Λυκούδης μετά τις εξελίξεις στο Ποτάμι και τη διάλυση της ΚΟ παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο ίδιος έθεσε την παραίτησή του στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία, αν και επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αναμένεται να την κάνει δεκτή, αφού δεν υπάρχει πλέον Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, μετά και την αποχώρηση των Γιώργου Αμυρά και Γρηγόρη Ψαριανού.

Το αντίο του Ψαριανού

Λίγη ώρα πριν την παραίτηση του Σπύρου Λυκούδη, ο Γρηγόρης Ψαριανός είχε πει το δικό του αντίο στο Ποτάμι μέσω facebook.

Η ανάρτηση του κ. Ψαριανού:

«Λοιπόν Φίλοι μου, 

σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς. Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα 

Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χουντας.

Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρ.Ψαριανός
βουλευτής β’ Αθήνας
με Το Ποταμι, Ανεξάρτητος από σήμερα».

Το τέλος του Ποταμιού έδειξε η αποχώρηση Αμυρά

Το τέλος του Ποταμιού ουσιαστικά υπέγραψε ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς με την πρωινή αποχώρησή του.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Χωρίς ΚΟ ο Θεοδωράκης

Συνθήκες αποσύνθεσης επικρατούν πλέον στο Ποτάμι, από την στιγμή που ο Σταύρος Θεοδωράκης έμεινε με 2 βουλευτές. Κοντά στον επικεφαλής του Ποταμιού- και σύμφωνοι με την απόφασή του να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών- είναι πλέον μόνο ο Σπύρος Λυκούδης, συνεργαζόμενος με το Ποτάμι και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς. Σύνολον 3…

Δεν είναι πια Αρχηγός κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης

Η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού έχει και πρακτικές συνέπειες εκτός των πολιτικών εντυπώσεων που δημιουργεί, καθώς καθίσταται ορατό ότι το κόμμα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο διάλυσης. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν αναγνωρίζεται ως Πρόεδρος της Κ.Ο. και δεν θα μπορεί πλέον να παίρνει τον λόγο ως πολιτικός αρχηγός. Θα θεωρείται ένας απλός βουλευτής. Την ίδια στιγμή το Ποτάμι χάνει το δικαίωμα να ορίζει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις του Σώματος, δεν θα έχει πλέον εισηγητή στα νομοσχέδια, ενώ θα γίνει και έξωση του Ποταμιού από τα γραφεία του στην Βουλή. Επίσης δεν θα έχει δικαίωμα ως κόμμα να διατηρεί μετακλητούς υπαλλήλους.

Το σενάριο της μεταγραφής του Θανάση Θεοχαρόπουλου

Ο Γρηγόρης Ψαριανός υποστήριξε το πρωί ότι το Ποτάμι δεν αποκλείεται να εντάξει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον οποίο διέγραψε η Φώφη Γεννηματά από το ΚΙΝΑΛ επειδή θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα υποστήριξε ότι υπάρχει ήδη επικοινωνία του κ. Θεοχαρόπουλου με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ομως με δηλωσή του στο iefimerida.gr , ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διέψευσε τα σενάρια σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, πρώτη φορά το ακούω, δεν έχω ποτέ μιλήσει με τον Σταύρο Θεοδωράκη για αυτό το θέμα».