Ο Αντώνης Σαμαράς, για να κάνει πολιτική καριέρα, εγκλώβισε ένας κράτος και τώρα με μία Χρυσή Αυγή

Καλεσμένη στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ «Αλλη Διάσταση» ήταν η βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου. Και μεταξύ άλλων είπε: «Αυτή τη χώρα δεν την πρόδωσαν ποτέ δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Ποτέ μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν εκχώρησε ούτε εκατοστό εθνικού εδάφους, πολιτισμό, ιστορία. Οι δημοκρατικές δυνάμεις όμως όταν αδράνησαν, όταν από φόβο μην χάσουν εκλογική πελατεία, άφησαν εθνικά θέματα να τα διαχειριστούν εθνικιστικές δυνάμεις, αυτά οδήγησαν σε καταστροφή. Το Μακεδονικό είναι ένα τέτοιο ζήτημα.
Οι εθνικιστικές δυνάμεις και δυστυχώς υπό την πολιτική ηγεσία ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει ονοματεπώνυμο, ο Αντώνης Σαμαράς, για να κάνει πολιτική καριέρα- εγκλώβισαν ένας κράτος και τώρα με μία Χρυσή Αυγή ισχυροποιημένη χάρις σε αυτό το θέμα, μπορεί να βρεθούμε σε μείζονα κίνδυνο.
Βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη ότι ένα τμήμα της δεξιάς στρέφεται προς την ακροδεξιά και υιοθετεί το λόγο της επειδή θεωρεί ότι έτσι θα έχει κομματικά οφέλη. Έτσι και ο κ. Μητσοτάκης, που είναι ένας σκληρά νεοφιλελεύθερος πολιτικός, πορεύεται με τον εθνικισμό χέρι χέρι.
Η αριστερά συνδύασε τα κοινωνικά με τα εθνικά θέματα και με αυτή την συμφωνία (Συμφωνία των Πρεσπών), υπερασπίζεται αυτό το έθνος, αυτή τη χώρα, τα σύνορά της, σε μία κοινωνία που δεν είναι φοβική, που μπορεί να πάρει αναπνοή και να προχωρήσει παραπέρα.»