ΝΔ: Να δοθεί άπλετος χρόνος για να τοποθετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητηθεί να μην ακολουθηθούν οι τυπικές διαδικασίες κύρωσης Συμφωνίας που προβλέπουν μια συνεδρίαση στην αρμόδια επιτροπή και μια στην Ολομέλεια αλλά να δοθεί «άπλετος χρόνος». Συγκεκριμένα σημειώνουν πως ο αριθμός των συνεδριάσεων στην Ολομέλεια πρέπει να καθοριστεί από τον αριθμό των βουλευτών που θα εκδηλώσουν να τοποθετηθούν.

Με τρία βασικά αιτήματα προσέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία στην κρίσιμη Διάσκεψη των Προέδρων όπου θα αποφασιστεί ο τρόπος επεξεργασίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητηθεί να μην ακολουθηθούν οι τυπικές διαδικασίες κύρωσης Συμφωνίας που προβλέπουν μια συνεδρίαση στην αρμόδια επιτροπή και μια στην Ολομέλεια αλλά να δοθεί «άπλετος χρόνος». Συγκεκριμένα σημειώνουν πως ο αριθμός των συνεδριάσεων στην Ολομέλεια πρέπει να καθοριστεί από τον αριθμό των βουλευτών που θα εκδηλώσουν να τοποθετηθούν. «Πρέπει να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει τριήμερη συζήτηση» αναφέρουν χαρακτηριστικά για να προσθέσουν πως «σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής όταν τα νομοσχέδια παίρνουν αρνητική ψήφο στην επιτροπή, δίνεται άπλετος χρόνος συζήτησης στην Ολομέλεια».

Εκτός αυτού η ΝΔ θα εξηγήσει πως ενδεχόμενη αύξηση της εκπροσώπησης των ανεξάρτητων βουλευτών στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, από έναν βουλευτή που έχουν σήμερα (σ.σ. Δ. Καμμένο) σε δύο ή τρεις, πρέπει να γίνει με συνεννόηση της ομάδας των ανεξάρτητων ή με κλήρωση.

Παράλληλα, θα ζητηθεί να μεταδοθεί ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής η συνεδρίαση της επιτροπής που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 17:00.