ΝΔ: Δεν θα δεχθούμε fast track συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η ΝΔ είναι έτοιμη  να δώσει την μεγάλη μάχη τόσο στην επιτροπή της Βουλής όσο και στην ολομέλεια προκειμένου να αποτρέψει την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών ανέφεραν πριν από λίγο πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα όπως ξεκαθάρισαν δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχτεί η Νέα Δημοκρατία διαδικασίες fast track προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

«Για μας στην ολομέλεια πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει τριήμερη συζήτηση προκειμένου να κατατεθούν όλες οι απόψεις και όλες οι γνώμες γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν θα δεχτούμε πιο σύντομες διαδικασίες» ήταν η χαρακτηριστική φράση.

Μάλιστα όπως είπαν χαρακτηριστικά από τη στιγμή που δεν έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή εξωτερικών μετά την ανεξαρτητοποίηση Αμυρά η επιτροπή δεν μπορεί να αποφασίσει διαδικασία επείγοντος ή κατεπείγοντος για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Όσον αφορά την πρόσθεση  στην επιτροπή ενός ανεξάρτητου Βουλευτή πηγές της  ΝΔ ανέφεραν πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κλήρωση και όχι με επιλογή από τον πρόεδρο της Βουλής.