(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου

Ο απολογισμός της χρονιάς, με δεκάδες πρωτοβουλίες, ενημέρωσης της κοινής γνώμης για καίρια νομικά ζητήματα, επιμόρφωση συναδέλφων και παρεμβάσεις για συνδικαλιστικά ζητήματα, που παρουσιάστηκε από μέρους του προέδρου Αθανασίου Ζούπα, κυριάρχησε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, χθες το μεσημέρι.
Η εκδήλωση που περιείχε μουσικό μέρος αλλά και διδακτικό θεατρικό δρώμενο, ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Πατρών.
Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου, ο οποίος εστίασε αρχικά στον αγώνα που έγινε για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, με την κάλυψη των κενών δικαστών στην ευρύτερη περιφέρεια του εφετείου των Πατρών.
Εν συνεχεία, και με αφορμή την παρουσία στην Πάτρα το 2018, μετά από πρόσκληση του Δικηγορικού, πολλών προσωπικοτήτων της νομικής και των πολιτικών επιστημών, μεταξύ των οποίων και ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, ο κ. Ζούπας ανέφερε ότι «ο Σύλλογος κατά την περίοδο αυτή άνοιξε τις πόρτες του».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις εκδηλώσεις του Συλλόγου κατά το προηγούμενο έτος για ζητήματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τους Οίκους Αξιολόγησης, και την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Εστίασε στις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και την προστασία του κράτους δικαίου, τις πρωτοβουλίες για το θέμα των πλειστηριασμών και τη δωρεάν νομική συνδρομή σε απόρους.
Ιδιαίτερα όσον αφορά στον νομικό κόσμο, μίλησε για τα σεμινάρια και ενημερώσεις σε θέματα προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών και στον επίλογο της ομιλίας του ο Ζούπας χαρακτήρισε σημαντική κατάκτηση την παράταση που δόθηκε για τις δηλώσεις του Κτηματολογίου, «αγώνα τον οποίο γνωρίζουν μόνο όσοι πάλεψαν μαζί μας» σχολίασε.
Ακολούθησε, από τον Στέλιο Σοφό, υπεύθυνο της θεατρικής ομάδας του Δικηγορικού, 15λεπτη παρουσίαση του διάσημου μονόπρακτου του Αντ. Τσέχωφ για τις «Βλαβερές συνέπειες του καπνού».
Μίλησε εκ μέρους του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων Πατρών και Αιγίου ο πρόεδρος Ιωάννης Παναγόπουλος ενώ παρέστησαν οι βουλευτές Ανδρ. Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, η προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας Γεώργιος Σκλήρης, η πρόεδρος Εφετών Πατρών Στεφανία Καρατζά κά.