(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Επέτειος της επανακομιδής του τιμίου Σταυρού του Πρωτοκλήτου

????????????????????????????????????

Στον κατάμεστο νέο ναό του Αγίου Ανδρέου χθες Κυριακή το πρωί, με αφορμή την επέτειο της επανακομιδής του τιμίου Σταυρού του Πρωτοκλήτου στην πόλη, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ενώ οι πιστοί προσέρχονταν κατά εκατοντάδες για να προσκυνήσουν τονΣταυρό του Μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέου που βρίσκεται στην Πάτρα από τον Ιανουάριο του 1980.
Ο σεβ. Μητροπολίτης Πατρών στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στο κήρυγμά του, με αφορμή την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας (Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά, Η θεραπεία των δέκα λεπρών) έκανε αναφορά στην αχαριστία, ομιλώντας το κατά Θεόν αμάρτημα και πράξη στρεφόμενη κατά της συνοχής της κοινωνίας.

«Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τους ανθρώπους που μας έχουν ευεργετήσει, ιδιαίτερα την οικογένειά μας, αλλά και όλους τους άλλους ευεργέτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος, συμπληρώνοντας το κήρυγμά του με σχετικές διδαχές αγίων πατέρων.
Εν συνεχεία, και με αφορμή την επέτειο, ανέφερε ότι οι Πατρινοί πρέπει να είμαστε ευγνώμονες «πρώτα στον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό που ευλόγησε και οικονόμησε να έχουμε στην πόλη μας τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου, μετά στον άγιό μας που επέστρεψε εδώ σωματικώς, με την αγία Κάρα και στο Σταυρό του αλλά και όλους εκείνους που ενέργησαν για να επιστρέψει στην πόλη».
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε τους μακαριστούς Νικόδημο, πρώην Μητροπολίτη Πατρών, Μελέτιο, πρ. Επίσκοπο Γαλλίας και τον π. Παναγιώτη Σιμιγιάτο, τον Πατρινό πρωτοσύγκελλο της Επισκοπής Γαλλίας που πρωτοστάτησε για την επιστροφή του Σταυρού στην Πάτρα.
Στο τέλος της ιεράς ακολουθίας, τελέστηκε δέηση προς τους εκλιπόντες σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής για τους ενεργούντες τα μέγιστα για την επιστροφή αυτής της μεγάλης ευλογίας στην Πάτρα.
Στον Εσπερινό, το απόγευμα του Σαββάτου χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδοσίος ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στο ιστορικό της επανακομιδής του Σταυρού.