(Βίντεο)-Δύο νεκροί από φωτιά σε χιονοδρομικό κέντρο των Άλπεων

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στο γαλλικό χιονοδρομικό κέντρο Κουρσεβέλ με αποτέλεσμα να δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα 22 να τραυματιστούν, οι τέσσερις από τους οποίους σοβαρά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Στην περίπτωση των σοβαρά τραυματιών, είναι αδύνατο να διευκρινιστεί αν οι τραυματισμοί τους προήλθαν από πτώση. Επειδή η φωτιά ήταν στον τρίτο όροφο και μερικοί πήδηξαν για να σώσουν τη ζωή τους» είπε τοπικός αξιωματούχος.

Πλάνα δείχνουν διασώστες να προσπαθούν με σκάλες να απεγκλωβίσουν άτομα από το εσωτερικό τριώροφου κτιρίου στον αγαπημένο προορισμό των σκιέρ.

Βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι τουλάχιστον έναν άνθρωπο να πηδά από παράθυρο προκειμένου να γλιτώσει από τις φλόγες. Σε ένα άλλο φαίνονται δεκάδες άλλοι να φεύγουν από το κτίριο.

Συνολικά περίπου 60 εποχιακοί εργαζόμενοι φέρεται να απομακρύνθηκαν, μεταξύ των οποίων και ξένοι, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Περίπου 70 πυροσβέστες συμμετέχουν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, τα αίτια της οποίας δεν έχουν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

ΒΙΝΤΕΟ

advertisement