Κυβέρνηση μειοψηφίας σε αποδρομή και απέναντι στο λαϊκό αίσθημα

Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα, κατά το οποίο εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας διατράνωσαν την αντίθεση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, υπερασπιζόμενοι την ελληνικότητα της Μακεδονίας, είναι κι αυτό ένα σαφές δείγμα γραφής ότι η κυβέρνηση μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αποδρομή και απέναντι στο λαϊκό αίσθημα.
Λίγες μόλις ημέρες μετά από τις αντιδημοκρατικές και ανήθικες πολιτικά μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία έστω για λίγο ακόμα χρονικό διάστημα, ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημα του και διατράνωσε την αντίθεση του στη συμφωνία των Πρεσπών που εκχωρεί στους σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας μας, τη γλώσσα και τη Μακεδονική εθνότητα.
Μπορεί με τις ψήφους γυρολόγων βουλευτών η κυβέρνηση να εξασφάλισε οριακά τη δεδηλωμένη στην πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, αλλά δεν παύει να είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας που μετράει πλέον αντίστροφα ο χρόνος της.
Κατά συνέπεια, δεν έχει ούτε την πολιτική ούτε την ηθική νομιμοποίηση να επιβάλλει μια επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία, με την οποία είναι κάθετα αντίθετη η κοινωνία.
Έχοντας εξασφαλίσει μια επίπλαστη πλειοψηφία, η κυβέρνηση σπεύδει με συνοπτικές διαδικασίες να την περάσει από το κοινοβούλιο, αγνοώντας επιδεικτικά και προκλητικά την καθολική αντίδραση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών.
Εάν έχει απομείνει στον κ.Τσίπρα στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία, δεν έχει παρά να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ζητώντας την έγκριση τού ελληνικού λαού γι’ αυτή την ντροπιαστική και εξαιρετικά επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα συμφωνία. Αυτό όμως δεν το τολμά διότι γνωρίζει ότι η συμφωνία δε θα περάσει και έτσι θα εκτεθεί απέναντι στα ξένα συμφέροντα που υπηρετεί.
Ο κ. Τσίπρας παραβιάζει και καταστρατηγεί παράλληλα το άρθρο 28 του συντάγματος που ορίζει σαφέστατα ότι απαιτείται για τη έγκριση αυτής της συμφωνίας πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή απαιτούνται 180 ψήφοι και όχι 151 που επιδιώκει η κυβέρνηση.
Η διεξαγωγή εκλογών, το συντομότερο δυνατό, σε συνδυασμό με τη μη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από μία κυβέρνηση μειοψηφίας στη συνείδηση του ελληνικού λαού, είναι η δημοκρατική οδός που καλείται να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επιβάλλεται να δοθεί με τη λαϊκή ετυμηγορία ένα τέλος σε ένα αντιδημοκρατικό σύστημα εξουσίας, που θέλει να σέρνει μαζί του και τη χώρα. Πού διαλύει ουσιαστικά τα πανεπιστήμια, ανεχόμενος την ανομία και τις βιαιοπραγίες, που δηλητηριάζει την κοινή γνώμη με την προπαγάνδα, το λαϊκισμό και τη δημαγωγία.

Σ.Σ : Ο Γιώργος Κουτρουμάνης είναι Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης (ΕΚΟ) Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .