Κόντρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το hashtag #δεν_θα_παω_γιατι

Αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει το hashtag #δεν_θα_παω_γιατι στο Twitter, που έχει ως στόχο να αποτελέσει το «αντίπαλο διαδικτυακό δέος» για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.
Πολλοί χρήστες υποστηρίζουν ότι η δημιουργία του επίμαχου hashtag δεν αποτελεί αυθόρμητη κίνηση, αλλά υποκινείται από την κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας το hashtag για να σατιρίσουν την κυβέρνηση, κι άλλοι καταθέτουν τις θέσεις τους κατά του συλλαλητηρίου. Kάποια από τα σχόλια και τις φωτογραφίες είναι εύστοχα και ευφάνταστα, κάποια άλλα, υβριστικά.
«Για να έβαλαν τα τρολ να τρεντάρουν το #δεν_θα_παω_γιατι προφανώς φοβούνται οι συριζαίοι. Το οποίο μου φτιάχνει το κέφι» αναφέρει ενδεικτικά ένα χρήστης.
«Δεν_θα_πάω_γιατί αυτή η χώρα ηδονιζεται με το παρελθόν της και ένα κομμάτι της παραμένει βαθιά συντηρητικό και κάπως έτσι καθυστερούμε στο να φτιάξουμε ένα αξιοπρεπές παρόν και ένα καλύτερο μέλλον για όλους» είναι ο αντίλογος ενός άλλο χρήστη.
Σύμφωνα πάντως με τη δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα, το 66% των πολιτών λέει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών, με το 67,4% να ζητά τη διεξαγωγή εκλογών το αργότερο έως τον Μάιο.

Για να έβαλαν τα τρολ να τρεντάρουν το #δεν_θα_παω_γιατι προφανώς φοβούνται οι συριζαίοι. Το οποίο μου φτιάχνει το κέφι.

— Αριστερά 2Κ (@left2kolou) 19 Ιανουαρίου 2019

Λένε “#δεν_θα_παω_γιατι θα είναι εκεί η Χρυσή Αυγή”. Εντωμεταξύ δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για την εκλογή της Θάνου. Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.

— Emmanouil Koulas (@EmmanouilKoulas) 19 Ιανουαρίου 2019

#δεν_θα_παω_γιατι έχω βάρδια στο σουετσοπ του Κυρίτση

— αμεσoγιδοκρατία (@gidolaos) 19 Ιανουαρίου 2019

#Δεν_θα_πάω_γιατί αυτή η χώρα ηδονιζεται με το παρελθόν της και ένα κομμάτι της παραμένει βαθιά συντηρητικό και κάπως έτσι καθυστερούμε στο να φτιάξουμε ένα αξιοπρεπές παρόν και ένα καλύτερο μέλλον για όλους

— ε κ δ ο χ η (@otra_version) 19 Ιανουαρίου 2019

#δεν_θα_παω_γιατι
!!!!!!!!!! ΘΑ ΠΑΩ !!!!!!!!!! pic.twitter.com/DpvlRvC7ed

— Greekwarrior (@Greekwarrior7) 20 Ιανουαρίου 2019

Φθάνουμε στο τέρμα ή ξεκινάμε τώρα; Στο θολό μου τζάμι, στο λεωφορείο για το Σύνταγμα από Θεσσαλονίκη, αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι η Ελλάδα δεν κοιμήθηκε και… δεν κοιμάται ΟΧΙ #Δεν_θα_παω_γιατι θα πάω #Συλλαλητηριο #Μακεδονια pic.twitter.com/pSe6cEYtB0

— Νίκος Καραγιαννακίδης (@nkaragiannakidi) 20 Ιανουαρίου 2019

#Δεν_θα_παω_γιατι έχω διαβάσει το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών

— Ένας αλλά Λέων (@forgetful64) 20 Ιανουαρίου 2019


Πηγή