Καμμένος: Casus belli αν ο Τσίπρας κρατήσει στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση

Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε ως «Casus belli» τη διατήρηση στελεχών των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση από τη στιγμή που το κόμμα του αποχώρησε από αυτή.

«Είναι Casus belli εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως ο Τέρενς Κουίκ και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους», σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

 

«Η παραμονή στελεχών των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς. Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Κουντουρά – Κόκκαλης αντάλλαξαν τις υπουργικές θέσεις με τη συνείδησή τους
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχολιάζοντας τη στάση της Έλενας Κουντουρά και του Βασίλη Κόκκαλη τους κατηγόρησε πως «αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στο υπουργικό συμβούλιο με τη συνείδηση τους. Ξεκάθαρα του είπα του κ. Τσίπρα πως έχει ευθύνη». Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης αν και αρχικά είχαν συμφωνήσει μαζί του για τη στάση που θα κρατούσαν εν τέλει άλλαξαν άποψη και τάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Κουίκ δεν φτάνει που τον διορίσαμε υπουργό δύο φορές και βουλευτή στο Επικρατείας αλλά χρησιμοποιεί τη θέση που τον διόρισα για να με χτυπά», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον υφυπουργό Εξωτερικών

Από την άλλη πλευρά απαντώντας στο ερώτημα εάν βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ εκβιάστηκαν είπε πως «δεν μπορώ να το ξέρω. Έχω δύο παραδείγματα απτά. Η κα Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης έλεγαν δημόσια ότι δεν παραδίδουν τη Μακεδονία άλλαξαν. Η θέση της Κουντουρά ήταν να μην ψηφίσουμε τις «Πρέσπες» αλλά να μην ρίξουμε την κυβέρνηση. Ο κ. Κόκκαλης φώναζε να είμαι πιο σκληρός. Μου έλεγε ότι έχω υποχρέωση να πω ότι θα ρίξω την κυβέρνηση. Πρώτη φορά που βουλευτές την «κάνουν» στην Κίνα».