(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: “Χτενίζουν” τις ακτές από Ακράτα μέχρι Κυλλήνη για το άφαντο αεροπλάνο που κατέπεσε – Με όλα τα μέσα οι έρευνες και στη θάλασσα!

ΝΕΟΤΕΡΑ

Την  ακτογραμμή Πατραϊκού και Κορινθιακού Κόλπου, ερευνούν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό του 47χρονου πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά και του αεροσκάφους του που κατέπεσε, στη θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου.

Η ακτίνα  περιλαμβάνει με το τμήμα από Ακράτα μέχρι και την Κυλλήνη και από  Άγιο Νικόλαο Φωκίδας μέχρι τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Μετέχουν 12 οχήματα με 36 άνδρες της Π.Υ. Πατρών και άλλων πόλεων,  καθώς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου Μεσολογγίου οι έρευνες εξελίσσονται και στη διακασία συμμετέχει και το ωκεανογραφικό “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για ειδικό σκάφος που μπορεί να “σαρώνει” και να “βλέπει”τον βυθό.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα για τον εντοπισμό του αγνοούμενου πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά, ενώ χθες σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν στη θάλασσα τμήματα από άτρακτο και φτερό, που φέρονται να ανήκουν στο μονοκινητήριο.

Επίσης έχει δημιουργηθεί πεζοπόρο Τμήμα από πυροσβεστικά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας το οποίο ψάχνει στη στεριά , όχι παραλιακά, αλλά στην ενδοχώρα στην περιοχή του Κρυονερίου και γύρω αυτής, ενώ όχημα από την πυροσβεστική της ΒΙ.ΠΕ βρίσκεται και ερευνά σε τμήμα της ακτογραμμής στη Δυτική Αχαΐα, από Λακκόπετρα ως Καλόγρια.

Επίσης τις έρευνες στην Αιτωλοακαρνανία συνδράμει σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Τμήμα από το  αεροπλάνο, φαίνεται πως βρήκαν αργά το απόγευμα  και πριν πέσει το σκοτάδι, οι λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου διθέσιου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης, ανάμεσα στο Μεσολόγγι και το Αντίρριο. Σκάφος του λιμενικού μετέφερε το τμήμα του αεροπλάνου στο λιμάνι Μεσολογγίου όπου και θα εξεταστεί από ειδικούς τεχνικούς.

Στις έρευνες συμμετείχαν από το πρωί οκτώ πλωτά σκάφη του Λιμενικού, τρία ελικόπτερα, παραπλέοντα πλοία και έξι αλιευτικά (κάποια φέρουν κάμερες βυθού), καθώς και κλιμάκιο της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού.

Επίσης, πεζοπόρο τμήμα έκανε έρευνες και στη στεριά στην περιοχή μεταξύ Κρυονερίου και Μεσολογγίου. Οι αρχές εξετάζουν την περίπτωση ο πιλότος να κατάλαβε οτι υπάρχει κάποια βλάβη και να πήδηξε.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Ο Διοικητής της ΠΥ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος κινητοποίησε ειδική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ η οποία με βάρκα θα κάνει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, στο κομμάτι από Λακκόπετρα μέχρι Καλογριά.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ

Το κάθισμα – πιθανά – του μονοκινητήριου αεροπλάνου, εντόπισε πλήρωμα πλωτού σκάφους του Λιμενικού που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, που κατέπεσε χθες το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Μεσολόγγι ανάμεσα στο Κρυονέρι και στις εκβολές του Εύηνου Ποταμού, στην θέση Καβουρότρυπα.

Τo εύρημα εντοπίστηκε περίπου στις 8.30 το βράδυ, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ένα πρόκειται για το κάθισμα του χειριστή ή του συγκυβερνήτη.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ιδιώτες δύτες αλλά και οι ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού βούτηξαν στο νερό αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το αεροσκάφος.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους είναι ο Παναγιώτης Κεφαλάς από την Πάτρα και διαμένει στην Αγυιά (με καταγωγή από Ιωάννινα), που εργαζόταν ως μηχανικός και είναι απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι μέλος εθελοντικής ομάδας πιλότων, που επιτηρούν σε δάση, για πυρκαγιές, την καλοκαιρινή περίοδο. Είναι παντρεμένος, με 2 παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.

Ο αγνοούμενος πιλότος Παναγιώτης Κεφάλας είναι μέλος εθελοντικής αερολέσχης στην οποία συμμετέχουν πιλότοι οι οποίοι κάνουν από αέρος περιπολίες για την προστασία των δασών κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Μάλιστα για τη δράση του αυτή είχε βραβευτεί επανειλημμένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.Ο αγνοούμενος Παναγιώτης Κεφάλας πετούσε εθελοντικά για την προστασία των δασών Τον είχε τιμήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία

 

ΝΕΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχει εντοπιστεί κηλίδα από τα καύσιμα του αεροπλάνου και αυτή την ώρα υπάρχει κινητοποίηση και δύτες ετοιμάζονται να ερευνήσουν την περιοχή.

¨Το αεροσκάφος έκανε τούμπα και έπεσε στην θάλασσα, όπως ανέφερε ένας ψαράς που ψάρευε στην συγκεκριμένη περιοχή. “Άκουσα ένα θόρυβο, είδα το αεροπλάνο να είναι πολύ χαμηλά, έκανε τούμπα στον αέρα και μετά βυθίστηκε δυστυχώς σχεδόν αμέσως”.

Στο σημείο είναι περίπου ενάμισυ χιλιόμετρο από την ακτή, ήδη υπάρχουν θαλάσσια και εναέρια μέσα καθώς και δύτες που ανιχνεύουν όλη την περιοχή. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει αέρας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Πτώση μόνο κινητήριου διθέσιου αεροσκάφους σημειώθηκε πριν λίγο στην θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου της τ.κ.Γαλατά, στη θέση Καβουρότρυπα,του δήμου Ναυπακτίας.Άγνωστη για την ώρα παραμένει η τύχη του ή των χειριστών του αεροσκάφους.Μεγάλη κινητοποίηση αστυνομίας,πυροσβεστικής και λιμενικού στο σημείο.Σύμφωνα με πληροφορίες,στο μονοκινητήριο επέβαινε μόνο ο χειριστής,ο οποίος και αγνοείται.

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ