ΠΑΤΡΑ: Στους δρόμους, σήμερα, ο Τελάλης του Καρναβαλιού – Η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του θεσμού

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 19 Ιανουαρίου συντονίζοντας τους Πατρινούς σε καρναβαλική συχνότητα και δίνοντας μαζί τους το πρώτο μεγάλο ραντεβού κεφιού και ξεγνοιασιάς.

Ωστόσο το κλίμα θα αρχίσει να προθερμαίνεται με την περιοδεία του μουσικού άρματος και τη φωνή και γνωστή περιπαικτική διάθεση του τελάλη και  σήμερα Σάββατο στους δρόμους της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών καθημερινά το μουσικό άρμα όπως το επιβάλλει κάθε χρόνο το έθιμο, θα μεταφέρει από άκρη σε άκρη τη χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο το πρωί τελάλης θα είναι ο απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Τάσος Χρυσόπουλος, ενώ το βράδυ του Σαββάτου ο καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Καλπουζάνης με κεφάλι και στολή Χατζατζάρη.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ-ΤΕΛΑΛΗ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/1/2019

ΠΡΩΙ

Ώρα 10.00: το μουσικό άρμα και ο τελάλης θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο.

Ώρα 11.30: Πλατεία Τριών Συμμάχων-Αγ. Νικολάου-Μαιζώνος-κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου Α΄- Μαιζώνος-Δημαρχείο όπου και γίνεται η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου. Μετά την παράδοση του λαβάρου το μουσικό άρμα επιστρέφει στο Πετρωτό.

ΒΡΑΔΥ

Ώρα 19.00: Το μουσικό άρμα και ο τελάλης (με κεφάλι και στολή Χατζατζάρη) με τη συνοδεία της ομάδας κρουστών Blocco Swingueira καλεί όλο τον κόσμο στην πλατεία Γεωργίου και στη τελετή έναρξης ακολουθώντας τη διαδρομή: Πλατεία Ομονοίας-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου