Καρανικόλας: Fake news το επιχείρημα Τσίπρα πως έχουμε παραχωρήσει τη γλώσσα από το 1977

«Έχουν πάρει εικονικό διαζύγιο ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, γιατί τον Τσίπρα με τον Καμμένο τους συνδέει βαθιά σχέση εξάρτησης» υποστήριξε ο Σπύρος Καρανικόλας και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα με την αίτηση κατάθεσης εγγράφων που έχει υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο κ. Τσίπρας στη Βουλή είπε δύο πολύ μεγάλα ψέματα: πρώτον, ότι ο ίδιος δεν παραχωρεί μακεδονική εθνότητα, όταν η ίδια η ρηματική διακοίνωση που έφερε στη Βουλή μιλάει ξεκάθαρα για μακεδονικό λαό και, δεύτερον, μία μεγάλη αποκάλυψη: είπε ο κ. Τσίπρας ότι δήθεν η Ελλάδα είχε παραχωρήσει στους Σκοπιανούς μακεδονική γλώσσα το 1977» συνέχισε και παρουσίασε δύο έγγραφα του ΟΗΕ και του 2007 και του 2012 που λένε ότι η χώρα σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, προέβαλε ενστάσεις σε σχέση και σε σύγκριση με τη χρήση του όρου μακεδονική γλώσσα από τους Σκοπιανούς.

«Άρα, λοιπόν, ας ξέρουν οι πρόθυμοι οι οποίοι θα συμπαρασταθούν στον κ. Τσίπρα για προσωπικά και κομματικά οφέλη και για να διατηρήσουν την καρέκλα τους ότι αυτοί, με δική τους υπογραφή, πλέον, θα παραχωρήσουν οριστικά και αμετάκλητα στους Σκοπιανούς μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, ας το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους αυτό. Το Κίνημα Αλλαγής δε δέχεται υποδείξεις για τα ζητήματα που αφορούν το εσωτερικό του από κανέναν» κατέληξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στη στάση του κόμματός του:

«Ο κ. Τσίπρας, επειδή έως τώρα έχει μάθει να λειτουργεί τελείως τυχοδιωκτικά, προσπάθησε με αφορμή το ζήτημα του Σκοπιανού αντί να ακούσει την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ώστε να υπάρχει μία εθνική γραμμή κι αυτή να υπηρετήσει, να διχάσει τα πολιτικά κόμματα και να διχάσει και τον ελληνικό λαό. Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, επειδή έχουν μία τεράστια ιστορία και τεράστια προσφορά στη χώρα, να είναι βέβαιος ότι θα αποτύχει, γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πεθάνει. Όλοι οι Βουλευτές μπορούν να έχουν την άποψή τους, στο τέλος της ημέρας, όμως, όλοι θα υπηρετήσουμε την ενότητα του Κινήματος και τα εθνικά συμφέροντα. Ο Νίκος Παπανδρέου ακολουθεί την πρόταση της Φώφης Γεννηματά η οποία λέει ότι αυτή η Συμφωνία είναι μία εθνικά επιζήμια Συμφωνία, γιατί ο κ. Τσίπρας ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα των Σκοπιανών που καμία άλλη προηγούμενη κυβέρνηση δεν ικανοποίησε. Μιλάμε για την αναγνώριση της Μακεδονικής Εθνότητας και Γλώσσας».