(Φωτο)-Ο νέος ρόλος του Σεφερλή έχει ξεσηκώσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα!

Μετά το άδοξο τέλος που είχε η συμμετοχή του Μάρκου Σεφερλή στην παράσταση «Ζητείται ψεύτης», που θα ανέβαινε στο θέατρο Παλλάς, ανακοινώθηκε ότι θα ερμηνεύσει την Έντνα, τον εμβληματικό πρωταγωνιστικό ρόλο της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας.

Όταν ο σκηνοθέτης Τζον Γουότερς έγραψε και γύρισε την κινηματογραφική ταινία «Hairspray» (1988), έδωσε το ρόλο της μητέρας της ηρωίδας στη μούσα του, τη γιγαντόσωμη drag queen Divine. Ο Χάρις Γκλεν Μίλτστεντ ή αλλιώς Divine ανήγαγε το κιτς σε τέχνη.

Η drag περσόνα της δεν λατρεύτηκε μόνο από τους γκέι, αλλά και από το ευρύ κοινό, αφού δεν περιορίστηκε στην trash και disco σκηνή, αλλά θριάμβευσε και στο mainstream θέαμα

Ο Τζον Γουότερς αρχικά προόριζε την Divine να υποδυθεί και τη μητέρα Έντνα και την κόρη Τρέισι, προοπτική η οποία ενθουσίασε την Divine. Οι παραγωγοί, όμως, της ταινίας ήταν σκεπτικοί και προτίμησαν την Ρίκι Λέικ για το ρόλο της έφηβης κόρης.

Η επιλογή της σκηνοθέτιδος Θέμιδος Μαρσέλλου να υποδυθεί ο Μάρκος Σεφερλής την Έντνα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Ο Μανώλης Βαμβούνης εμπνευστής των «Queer Theatre Awards» έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

«Ο εμετός της εβδομάδας: Ο Μάρκος Σεφερλής ανακοινώθηκε πρωταγωνιστής στο Hairspray!

Τεράστια ντροπή και στη Θέμις Μαρσέλου και στην παραγωγή της παράστασης, που σε έναν από τους πιο εμβληματικους queer ρόλους της παγκόσμιας pop κουλτούρας, στον οποίο έγραψε ιστορία η Drag Queen Divine, θα βάλουν τώρα τον πιο δραστήριο ομοφοβικό της χώρας, ο οποίος κάνει εδώ και δεκαετίες καριέρα εξευτελίζοντας τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για φτηνά γέλια στο κοινό του από αμόρφωτους πιθήκους.

Τουλάχιστον έχει έστω ένα κοινό με τη Divine, αυτή έμεινε στην ιστορία τρώγοντας αληθινά σκατά στην κάμερα, και αυτός έχει χτίσει όνομα ταΐζοντας τα στο στόμα στο κοινό του».