Σκηνές… τηλενουβέλας στη δίκη του «Ελ Τσάπο»: Η σύζυγος ξεκαρδίστηκε όταν η ερωμένη ξέσπασε σε λυγμούς!

Σκηνή από μεξικάνικη τηλενουβέλα θύμισε η εξέταση της ερωμένης (μίας εκ των πολλών) του «Ελ Τσάπο» εχθές στο δικαστήριο του Μπρούκλιν, με τη νεαρή γυναίκα να ξεσπά σε λυγμούς και τη σύζυγο του βαρόνου ναρκωτικών να… ξεκαρδίζεται στα γέλια βλέποντάς την.

Με την ανάσα κομμένη, οι ένορκοι της πολύκροτης δίκης παρακολούθησαν εχθές την Λουσέρο Γουαδαλούπε Σάντσεζ Λοπεζ να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα, μπροστά στα μάτια της συζύγου του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, Έμα Κορονέλ Αϊσπούρο, για να καταθέσει εις βάρος του πρώην εραστή της.

Ο Τσάπο και η καλλονή σύζυγό του, που συχνά «στέλνουν» φιλάκια ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, είχαν την ένταση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους και απεφευγαν ο ένας το βλέμμα του άλλου από την ώρα που ξεκίνησε η συνεδρίαση την Πέμπτη.

Όμως η διάθεση της Κορονέλ βελτιώθηκε αισθητά όταν η 29χρονη Σάντσεζ άρχισε να περιγράφει τη σχέση της με τον 61χρονο αρχηγό του καρτέλ Σιναλόα.

«Μέχρι σήμερα παραμένω μπερδεμένη. Ήρθα εδώ πιστεύοντας ότι είχαμε ακόμη δεσμό» είπε η μικρόσωμη γυναίκα, σύμφωνα με τη New York Post, ατάκα που έφερε το πρώτο… χαιρέκακο χαμόγελο στη σύζυγο.

Η Έμα Κορονέλ Αϊσπούρο, σύζυγος του «Ελ Τσάπο»

ema

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η Σάντσεζ, ο ερωτικός της δεσμός με τον «Ελ Τσάπο» ξεκίνησε όταν εκείνη ήταν μόλις 21. Στη συνέχεια άρχισε να δουλεύει για λογαριασμό του στο εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Γκουσμάν έστελνε την νεαρή ερωμένη του σε πολιτείες γύρω από το Μεξικό για να αγοράσει υψηλής ποιότητας μαριχουάνα, εργασία για την οποία η ίδια δεν πληρώθηκε ποτέ, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται σήμερα.

Στα γραπτά τους μηνύματα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ήταν εμφανές ότι ο «Ελ Τσάπο» δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλέκει τη δουλειά με τη διασκέδαση, αφού οι συνεννοήσεις τους για τα ναρκωτικά ήταν «διανθισμένες» με… ερωτόλογα.

Σε μια συνομιλία με SMS το 2012, η Σάντσεζ ενημέρωσε τον Γκουσμάν όταν θα του έστελνε 350 κιλά χασίς με ένα αεροπλάνο. Εκείνος τη ρώτησε αν είχε σημαδέψει με κάποιο τρόπο τα πακέτα και εκείνη απάντησε «Αγάπη μου, ζωγράφισα πάνω μια καρδιά», κάτι που ο «βαρόνος» ναρκωτικών χαρακτήρισε «πολύ γλυκό».

Η Σάντσεζ εξελέγη στο κογκρέσο της πολιτείας της Σιναλόα το 2013 και παρέμεινε στο πολιτικό της αξίωμα μέχρι το 2016, ενώ συνεχιζόταν ο δεσμός της με τον Γκουσμάν. Τα επόμενα χρόνια συνέχιζε να τον βοηθά με διάφορους τρόπους, παρότι η ίδια λέει ότι το ερωτικό της ενδιαφέρον για εκείνον είχε μειωθεί.

Όπως κατέθεσε η 29χρονη, η ίδια ήταν μαζί του στο κρεβάτι όταν, στις 16 Φλεβάρη του 2014, οι Αρχές εισέβαλαν σε μία από τις κρυψώνες του στο Κουλιακάν και ο Γκουσμάν το έσκασε ολόγυμνος από ένα μυστικό τούνελ κάτω από την μπανιέρα του!

Τα επόμενα χρόνια και μέχρι τη δική της σύλληψη το 2017, η γυναίκα «έτρεχε» να βοηθήσει τον «Ελ Τσάπο» όποτε της το ζητούσε, φέρνοντάς του φαγητό και ρούχα ενώ κρυβόταν από τις Αρχές.

Η αφοσιωμένη γυναίκα μέχρι που του κόνταινε και τα παντελόνια που του έρχονταν μακριά λόγω του μικρού του παραστήματος.

Αφηγούμενη τις λεπτομέρειες της σχέσης τους, που για την ίδια αποτέλεσε καταστροφικό παράγοντα στη ζωή της, η Σάντσεζ ξέσπασε σε λυγμούς και χρειάστηκε να απομακρυνθεί από τη δικαστική αίθουσα. Τα δάκρυά της φάνηκαν ιδιαίτερα αστεία στη σύζυγο του Γκουσμάν που γελούσε δυνατά κατά τη διάρκεια της κατάθεσης.

Το «τελειωτικό χτύπημα» για την Κορονέλ ήταν όταν η 29χρονη αντίζηλός της βγήκε από την αίθουσα για να συνέλθει αλλά τα κλάματά της συνέχισαν να ακούγονται δυνατά, αφού είχαν ξεχάσει να της κλείσουν το μικρόφωνο.

Σε αυτό το σημείο η σύζυγος του «Ελ Τσάπο» πραγματικά… το ‘χασε και παραλίγο να πέσει από την καρέκλα της από τα γέλια.