Κινεζική αποικία στην Ελλάδα -Σαρώνουν στην αγορά ακινήτων

Κάθε προηγούμενο θα ξεπεράσουν το 2018 οι εισροές ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα για την αγορά ακινήτων, εισροές που συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη της αγοράς μετά από πολλά χρόνια κρίσης και ταλαιπωρίας.

Μάλιστα οι Κινέζοι εξακολουθούν να υπερτερούν κάθε άλλης χώρας, σε ό,τι αφορά το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2018 οι εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό για την αγορά ακινήτων μπορεί ακόμα και να τριπλασιαστούν καταγράφοντας επίδοση ρεκόρ. Ολα τα στοιχεία αποτυπώνουν την αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων με μεγάλη αύξηση των αγοραπωλησιών αλλά και ενίσχυση των τιμών.

Οι Κινέζοι εμφανίζονται σαρωτικοί στην ελληνική αγορά ακινήτων. Μάλιστα πολλοί από αυτούς εκμεταλλεύονται το καθεστώς της Χρυσής Βίζα, αφού από τις συνολικά 3.620 άδειες παραμονής που έχουν χορηγηθεί από την έναρξη του προγράμματος στα μέσα του 2013 και μέχρι τέλος Νοεμβρίου του 2018, οι 1.945, δηλαδή πάνω από το 53% αυτών, αφορούσε Κινέζους επενδυτές. Στη δεύτερη θέση παρέμειναν οι Ρώσοι αγοραστές με 423 άδειες, ενώ έπονται οι Τούρκοι με 384 άδειες.

Διαβάστε στο economistas.gr το ύψος των κεφαλαίων – ρεκόρ που μπήκαν στη χώρα από το εξωτερικό για το real estate και όλες τις εξελίξεις στην αγορά ακινήτων.