Αμυράς: Δύο οι απόψεις στο Ποτάμι για τις Πρέσπες

advertisement

Για δύο απόψεις που υπάρχουν στο Ποτάμι ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς, λέγοντας: Τρεις βουλευτές θα ψηφίσουν ναι και δύο όχι.

«Ο Θεοδωράκης και ο Μαυρωτάς σίγουρα θα ψηφίσουν «ναι» και ο Λυκούδης έχω την αίσθηση ότι θα πάει προς το «ναι»» τόνισε ο κ. Αμυράς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού την Πέμπτη για την οποία και είπε ότι «η συζήτηση η χθεσινή ήταν βάλσαμο γιατί τα είπαμε όλα και βρήκαμε ισορροπία. Το Ποτάμι δοκιμάζεται και ελπίζω να τα καταφέρει μετά και από αυτή τη διαδικασία. Αυτό που μας ενώνει είναι ότι θέλουμε να φύγει αυτή η κυβέρνηση».

Επίσης, σχολιάζοντας τη ρηματική διακοίνωση είπε ότι «μου ενίσχυσε την άποψη μου για τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί γίνεται δύο φορές λόγος για «μακεδονικό» λαό. Πώς θα λέγεται η χώρα αυτή στο internet; Βάσει της συμφωνίας, άρθρο 1 παράγραφος 3, η γειτονική χώρα θα λέγεται MKD ή MD. Μόνο στις πινακίδες των αυτοκινήτων θα αναγράφεται Βόρεια Μακεδονία».

Όσο για τις εκλογές εκτίμησε ότι «θα γίνουν τον Οκτώβριο γιατί έχει 1-2 μήνες πολιτικής σταθερότητας η κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης».