Σοκ στην Κέρκυρα με τον θάνατο της 8χρονης Αννας-Μαρίας -Τι λέει ο ιατροδικαστής, πώς έγινε το δυστύχημα

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας ο ξαφνικός και τραγικός θάνατος της μικρής Άννας-Μαρίας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο ενώ πήγαινε στο σχολείο, το πρωί της Τετάρτης.

Η ιατροδικαστής, Χρυσαυγή Κούση, διαπίστωσε πως το άτυχο κοριτσάκι σκοτώθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. «Ο θάνατος της μικρής Άννας-Μαρίας ήταν ακαριαίος, ενώ το δεύτερο χτύπημα από διερχόμενο ΙΧ ήταν εφόσον το παιδί ξεψυχούσε», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κούση.

«Το παιδί χτυπήθηκε στην κοιλιακή χώρα, δεν υπήρχε ελπίδα να ζήσει, όσο νωρίς κι αν έφτανε στο νοσοκομείο», προσθέτει συντετριμμένη. «Από τα στοιχεία της νεκροψίας, συνάδει πως το πρώτο χτύπημα ήταν αυτό που επέφερε και τον θάνατο».

Τραγικές φιγούρες οι γονείς

«Είναι αμαρτία, 8 χρονών παιδί έφυγε», αναφέρει συγκλονισμένος ο πατέρας της 8χρονης, μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί. «Εκείνη την ώρα αφού η γυναίκα μου είχε κοιτάξει ένα δευτερόλεπτο πριν αυτοκίνητο δεν ερχόταν. Και σταμάτησε και περίμενε.

Εκείνη την ώρα ήρθε ένα αυτοκίνητο από πίσω και ακούμπησε τη γυναίκα μου ξώφαλτσα, και έχασε την ισορροπία της και έχασε το χέρι του παιδιού με αποτέλεσμα και να το χτυπήσει το άλλο αυτοκίνητο», λέει με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του κοριτσιού.

Η μητέρα, η οποία βρισκόταν μπροστά στο τραγικό συμβάν και είδε το παιδί της να χάνεται, δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 8χρονη το πρωί της Πέμπτης πήγαινε με τη μητέρα της στη στάση προκειμένου να πάρει το λεωφορείο για να πάει στο σχολείο της. Κάποια στιγμή, πηγαίνοντας προς τη στάση, άφησε το χέρι της μητέρα της, προπορεύτηκε, προφανώς βγήκε στον δρόμο και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Διερχόμενο όχημα χτύπησε την 8χρονη και την πέταξε στο αντίθετο ρεύμα. Ο οδηγός που ερχόταν από το άλλο ρεύμα δεν πρόλαβε να αντιδράσει και χτύπησε ξανά το κορίτσι.

Η 8χρονη μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, χωρίς σφυγμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, μετά από 50 λεπτά ανάνηψης, δεν τα κατάφεραν και το παιδί τελικά κατέληξε.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή στις 15:30 από τον Ιερό Ναό της Αγίας Ελένης Καναλίων, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στο αδικοχαμένο παιδί που έφυγε τόσο νωρίς.