Νέα απεργία, σήμερα, από τους εκπαιδευτικούς κατά του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών

Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος για σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Η ΔΟΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε συνέχιση του αγώνα κατά της απόσυρσης του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών. Η απεργία προκηρύχτηκε την ίδια μέρα που πάει προς ψήφιση το νομοσχέδιο. Η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία των εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα σημαδεύτηκε για μία ακόμη φορά από επεισόδια και χημικά. Ειδικότερα, οι διαδηλωτές που είχαν ξεκινήσει από τα Προπύλαια -και αρχικά ενσωματώθηκαν στη συγκέντρωση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ- κινήθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο επί της Βασιλίσσης Σοφίας (στο ύψος της πλαϊνής εισόδου της Βουλής) συνάντησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απαγόρευσαν την πρόσβαση με κλούβες.

Μετά από κάποιες αψιμαχίες και εκατέρωθεν αντεγκλήσεις οι παρατεταγμένες διμοιρίες των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών με σκοπό να απωθήσουν τους εκπαιδευτικούς.

 

advertisement