Η κυβέρνηση εξοντώνει τους κτηνοτρόφους της Αχαΐας

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη 15 Ιανουαρίου αποτυπώνουν την δεινή θέση στην οποία εξακολουθούν να βρίσκονται οι Έλληνες γεωργοί και κτηνοτρόφοι παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτό επεσήμανε η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα Αθηνά Τραχήλη σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη στην Πάτρα με ομάδα κτηνοτρόφων απ’ τον Δήμο Ερυμάνθου.

«Πέραν της απτής πραγματικότητας, είναι και στατιστικά αποδεδειγμένο ότι η πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα έχει πανηγυρικά αποτύχει», σημείωσε η κ. Τραχήλη, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής εύγλωττα απεικονίζουν το δυσμενές περιβάλλον μέσα στο οποίο οι Έλληνες παραγωγοί προσπαθούν ν’ ανταπεξέλθουν στις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους.

«Το κόστος παραγωγής παραμένει σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα, εξαιτίας της υπερφορολόγησης και της απουσίας πολιτικών πραγματικής στήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη. Και επεσήμανε ότι έτσι αφ’ ενός δυσχεραίνεται το έργο των εν ενεργεία παραγωγών και αφ’ ετέρου αποθαρρύνονται νέοι που θα ήθελαν να στραφούν στην ύπαιθρο αναζητώντας διέξοδο στην υψηλή ανεργία των πόλεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον μήνα Νοέμβριο του 2018 ο Γενικός Δείκτης Εισροών στην Γεωργία και Κτηνοτροφία παρουσίασε αύξηση της τάξης του 2,5%, συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2017. Αυτό σημαίνει ότι γεωργοί και κτηνοτρόφοι κατέβαλλαν περισσότερα για την αγορά αγαθών, αναλώσιμων μέσων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία.

«Καταρρίπτεται, έτσι, ο μύθος της κυβέρνησης που δίνει προτεραιότητα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους. Το βλέπουμε καθαρά εδώ στην Αχαΐα. Γεωργοί και κτηνοτρόφοι βουλιάζουν στην απόγνωση», ανέφερε η κ. Τραχήλη.