(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Κοπή Πίτας για το νέο έτος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αραχωβιτίκων

Σε χαρούμενο κλίμα γιορτάσθηκε η καθιερωμένη Κοπή Πίτας για το Νέο Έτος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αραχωβιτίκων την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 το απόγευμα.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μετά την επιστροφή του από τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Αίθουσα του Συλλόγου για να θαυμάσει τη δουλειά των παιδιών και των Κυριών που συμμετέχουν στα τμήματα Παραδοσιακών Χορών και Χορωδίας, και φυσικά να ανταλλάξουν μεταξύ τους Ευχές για το Νέο Έτος!
Στην Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου ,την οποία άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αραχωβιτίκων, Κος Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος, συμμετείχαν η Τοπική Κοινότητα Αραχωβιτίκων, ο τοπικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Σκαφών Αλιείας και Αναψυχής, ο Αθλητικός Σύλλογος Μπάσκετ Αραχωβιτίκων-Ακταίου «Ο Αίαντας» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αραχωβιτίκων.
Οι πίτες ευλογήθηκαν από τον Αιδεσιμολογιότατο Πάτερ Νικόλαο Τερεζόπουλο.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Κα Γιαννιτσοπούλου Ιουλία, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κα Μπίρμπα Ουρανία και Κος Τσιμπούκης Ιωάννης, και ο Σύμβουλος Δημάρχου Κος Κεραμιδάς Στάθης.
Επίσης τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου, Κα Μπιρλή Τασία, ενώ παρευρέθησαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Βασιλείου η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου, Κα Κάτσενου Κωνσταντίνα, τα Μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου, Κος Κολοκυθάς Κωνσταντίνος και Κα Λάτσινου Μαρία, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράς, Κος Παπαγεωργόπουλος Δημήτριος με το Μέλος του Δ.Σ., Κο Στασινό Ιωάννη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιτίτσας, Κος Αλεξόπουλος Ιωάννης, ο Πρώην Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αραχωβιτίκων, Κος Τσιμπούκης Παναγιώτης, και ο εκπρόσωπος της Τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ Α.Ε. ,Υπεύθυνος Τεχνικών Εργασιών, Κος Φωτόπουλος Δημήτριος.
Ακόμη εκ μέρους τον φορέων που έκοψαν την Πίτας τους απηύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Σκαφών Αλιείας και Αναψυχής, Κος Αλεξανδρόπουλος Κωνσταντίνος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αραχωβιτίκων, Κα Αυγεράκη Ευρυδίκη και το Μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Μπάσκετ Αραχωβιτίκων-Ακταίου «Ο Αίαντας», Κος Τουβάκης Δημήτριος.
Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου κόπηκε από την Πρόεδρο, Δίδα Ντάγανου Κωνσταντίνα, και σύσσωμο το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου στο λόγο της τόνισε την ανάγκη άμεσης επικοινωνίας όλων των συμμετεχόντων με το Δ.Σ. , ώστε να αναδείξουν όλοι μαζί ενωμένοι, με ολοένα και περισσότερους τρόπους, την Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική «αγκαλιάζοντας» δεκάδες παιδιά όλων των ηλικιών της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ενήλικες γυναίκες, όπου παρακολουθούν μαθήματα Χορού-Γυμναστικής-Χορωδίας-Θεάτρου-Σκάκι, και έδωσαν δυναμικά την παρουσία τους με τρία χορευτικά τμήματα τα οποία απέδωσαν Παραδοσιακούς Χορούς υπό τη Διεύθυνση της Κας Πολύζου Λίας, και το Τμήμα Χορωδίας Εορταστικούς Ύμνους με τη δική του πινελιά, όπου το συντονισμό έχουν αναλάβει οι Δίδες Γάτσου Άντυ, Σταυροπούλου Εμελίνα και ο Κος Μπούζης Δημήτριος.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Καθηγήτρια Σκάκι , Δίδα Πολυδωροπούλου Ευτυχία.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά με την συμμετοχή των παρευρισκομένων κατοίκων στους χορούς, σε ένα πρωτοχρονιάτικο γλέντι!

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:
Πρόεδρος: Ντάγανου Κωνσταντίνα
Γραμματέας: Μπούζης Δημήτριος
Ταμίας: Νικολακοπούλου Χρύσα
Σύμβουλοι: Πετροπούλου Ουρανία
Πετροπούλου Γεωργία