ΑΧΑΪΑ: Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών – Στην Καλογριά, σκάφος με 62 επιβαίνοντες!

advertisement

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του περιπολικού σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου και στελεχών Γραφείου Ασφαλείας Λιμενικής Αρχής Πάτρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις (03) αλλοδαποί, μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών.

Ειδικότερα στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΟΓΡΙΑ” Αχαΐας, εντοπίστηκε Ι/Φ σκάφος ονόματι “COUGAR” σημαίας Ολλανδίας, με εξήντα δύο (62) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και τρεις (03) αλλοδαπούς διακινητές. Το ιστιοφόρο οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Κυλλήνης, και συνελήφθησαν οι τρεις (03) αλλοδαποί μέλη πληρώματος ανωτέρω σκάφους, με την κατηγορία της εμπλοκής σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, ενώ διερευνάται η εμπλοκή περισσότερων ατόμων στο κύκλωμα.