(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η πίτα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης από Κατσιφάρα

????????????????????????????????????
«Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης διαδραματίζει ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο στον σχεδιασμό που χαράσσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την υλοποίηση έργων και υποδομών υψηλής απόδοσης, ικανών να εξασφαλίσουν αναπτυξιακή προοπτική, ευημερία και εξωστρέφεια». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος του ΠΤΑ Απόστολος Κατσιφάρας περιέγραψε την αποστολή και το πολύτιμο έργο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πρόσθεσε:
«Λειτουργεί ως πρότυπο σε όλη την Ελλάδα με διαφάνεια και αναπτυξιακό προσανατολισμό.Πρωτοπορεί και κάθε χρόνο μας εντυπωσιάζει με την καινοτόμο δράση του», επισημαίνοντας ότι θα είναι από τις πρώτες υπηρεσίες που εφαρμόζει την ηλεκτρονική υπογραφή και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων.
Ο συνοπτικός απολογισμός του 2018 και οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2019 κυριάρχησαν κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ταμείου σήμερα Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Χρήστο Τζομάκα, οι κατανομές που το 2017 ανήλθαν σε 45 εκατ. ευρώ, αυξήθηκαν σε πάνω από 62 εκατ. ευρώ το 2018. Την ίδια χρονιά έγιναν πληρωμές που ξεπέρασαν τα 32 εκατ. ευρώ, χρήματα που διοχετεύτηκαν στην τοπική οικονομία.
Ο ρόλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας είναι κομβικός. Λειτουργεί ως φορέας διαχείρισης των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς επίσης χρηματοδοτήσεων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαγωνισμοί ιδεών – μελετών
Υλοποιώντας τον οραματικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής αύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 πρόκειται να παρουσιαστεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ιδεών που προκήρυξε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης με τίτλο «Μελέτη Στρατηγικής Χωροταξικής Ανάπτυξης της περιοχής του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου (Τεχνητή Λίμνη Αστερίου)» με στόχο την ανάδειξη του φυσικού τοπίου και της ευρύτερης ενδοχώρας των Δήμων Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας.
Επίσης, ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός «Μελέτη Ενοποίησης σημείων ενδιαφέροντος και ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών», ενώ βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας η προκήρυξη του τρίτου διαγωνισμού με τίτλο «Μελέτη Στρατηγικής Χωροταξικής Ανάπτυξης περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας».
– Αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Χρήστου Τζομάκα στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=j2_6pNgKR2Q