Θεοδωράκης: Θετική ψήφος στις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Με μία σιβυλλική φράση ο Σταύρος Θεοδωράκης έριξε λίγο φως στην στάση που θα κρατήσει το κόμμα του στην συμφωνία των Πρεσπών αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να την υπερψηφίσει -χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πρέπει να σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφος για τις Πρέσπες. Αντιθέτως θετική ψήφος για τις Πρέσπες δε σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» είπε.

Μάλιστα ο κύριος Θεοδωράκης ζήτησε όσοι ψηφίσουν από την κυβέρνηση να δεσμευτούν δημοσίως τι θα κάνουν για την συμφωνία των Πρεσπών

«Πρέπει να ξέρουμε τι θα κάνουν αυτοί οι βουλευτές στην ψηφοφορία των Πρεσπών εκτός αν θέλει να μας το πει ο κ. Τσίπρας. Εκτός αν κάποιοι βουλευτές έχουν σκοπό να παραμείνουν ντεμέκ μακεδονομάχοι αλλά αυτή τη φορά με υπουργικά κουστούμια και φουστάνια».

Ο κ. Θεοδωράκης πήρε θέση και για τις αφίσες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες και στοχοποιούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για εθνικιστές κουκουλοφόρους.

«Το 2012 είχαμε τους αντιμνημονιακούς κουκουλοφόρους τώρα έχουμε τους εθνικιστές κουκουλοφόρους, είναι ένα ωραίο επάγγελμα σε αυτή την χωρά κάνουν την πλάκα τους, εκτονώνονται ανώνυμοι είναι κανένα ρίσκο δεν παίρνουν και μετά πάνε στο σπίτι βλέπουν τα κατορθώματά τους στα δελτία των ειδήσεων και γελούν. Έχουν βγει όλες οι παθογένειες της πολιτικής ζωής και η λογική έχει στριμωχτεί στο περιθώριο».

Πρόσθεσε δε πως «ένα εθνικό θέμα αντί να γίνει θέμα συνεννόησης έγινε αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση νόμισε να θέλει ν διαλύσει την αντιπολίτευση και την αντιπολίτευση να οχυρώνεται στις κομματικές τις γραμμές».

Πηγή: iefimerida.gr