ΠΑΤΡΑ: Ο Β. Πλαγιανάκος, του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου, νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Οι πολιτικές εξελίξεις καθυστέρησαν τη διαδικασία έγκρισης των δύο νέων νέων προέδρων του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ από τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι. Οι δύο προτεινόμενοι πρόεδροι θα παρουσιαστούν τελικά την Πέμπτη το πρωί στην Επιτροπή της Βουλής σε ειδική ακρόαση μετά την οποία θα λάβουν και την τυπική έγκριση ανάληψη των καθηκόντων τους.

Ως νέος πρόεδρος του ΕΟΦ έχει προταθεί ο Ιωάννης Μαλεμής, ο οποίος έχει πτυχίο Κτηνιατρικής και από το 2009 ήταν επικεφαλής του Τμήματος Αξιολόγησης Κτηνιατρικών Φαρμάκων και Ζωοτροφών στον ΕΟΦ.
Η απερχόμενη πρόεδρος, Κατερίνα Αντωνίου, είχε παραιτηθεί στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους, ωστόσο μόλις χθες -14 Ιανουαρίου – δημοσιεύτηκε στην εφημερίδας της κυβερνήσεως η αποδοχή της παραίτησής της.

Νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει ο Βασίλης Πλαγιανάκος, αναπληρωτής καθηγητής και επικεφαλής στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Βασίλης Πλαγιανάκος έχει πτυχίο Μαθηματικού και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το 1998 μέχρι το 2005 εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός συστημάτων και δικτύων. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και βασικός μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών.