Ποτάμι: Διαγράφεται ο Δανέλλης – Προβληματισμός για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την ώρα που ο Σπύρος Δανέλλης βρίσκεται στην ουσία εκτός του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, μετά την ξεκάθαρη δήλωσή του ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αντίθετα από την κομματική γραμμή, επικρατεί προβληματισμός, σχετικά με την στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πολλοί είναι εκείνοι που εισηγούνται στον Σταύρο Θεοδωράκη, μετά την εξέλιξη αυτή, το κόμμα να μην δώσει τελικά ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Με την αποσκίρτηση θολώνει το μήνυμα για το Ποτάμι», είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος,  Γιώργος Μαυρωτάς στον ΘΕΜΑ 104,6, σχολιάζοντας  την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη.

Όπως είπε «ο Δανέλλης δεν κατάλαβε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης είναι λευκή επιταγή προς την κυβέρνηση».

Όσον αφορά το αν αλλάζει η στάση του Ποταμιού για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Μαυρώτας είπε ότι «οι εισηγήσεις που έχουμε στο πολιτικό συμβούλιο με την εξέλιξη αυτή αλλά και τα μηνύματα από τη βάση είναι προς την κατεύθυνση να μην στηρίξουμε οποτε είναι κάτι που θα επανεκτιμήσουμε».

«Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά. Αυτό (σ.σ. η στήριξη του Δανέλλη στην κυβέρνηση) είναι ένα κομματάκι στα αρνητικά στο πλαίσιο με το οποιο έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Θα το δούμε αν θα πάμε με ένα καθαρό “ναι” στη συμφωνία των Πρεσπών, έχει δυσκολέψει η κατάσταση» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την τύχη του Σπύρου Δανέλλη, ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι «σε θέματα κομματικής πειθαρχίας φαίνεται ότι θα αναγκαστούμε να πάμε σε διαγραφή» προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «οι διαδικασίες είναι τυπικές, είναι μονόδρομος η διαγραφή του».

Στην κατεύθυνση αυτή είναι και η δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος ανέφερε πως μετά την δήλωση Δανέλλη ότι ο ίδιος θα ψηφίσει την κυβέρνηση και την αναμενόμενη διαγραφή του από την ΚΟ του Ποταμιού, «όλοι μαζί τώρα θα αποφασίσουμε και ελπίζω να πάμε σε διαφορετική, ενιαία στάση» για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποφασίσει το Ποτάμι να αποχωρήσει από την ψηφοφορία εκείνη, λέγοντας πως «είναι μια εκδοχή να αποχωρήσουμε, θα το συζητήσουμε»