ΠΑΤΡΑ: Το Νοσοκομείο Ρίου αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες αίματος – Έκκληση για τους συστηματικά μεταγγιζόμενους ασθενείς

Η Αιμοδοσία του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» για πολλοστή φορά αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των συστηματικά μεταγγιζόμενων Θαλασσαιμικών ασθενών.

Η Μεσογειακή Αναιμία είναι χρόνια νόσος βαριάς μορφής και δυσίατο νόσημα. Μία νόσος που η θεραπευτική της αντιμετώπιση είναι οι τακτικές μεταγγίσεις αίματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα (2-3 εβδομάδες) ανάλογα τον ασθενή και τις επιπλοκές που προκύπτουν στον κάθε ένα, εξαιτίας των αναβολών των προγραμματισμένων μεταγγίσεων αίματος.

Την αγωνία αυτή βιώνουν καθημερινά όλοι οι 300 περίπου θαλασσαιμικοί ασθενείς του νοσοκομείου Ρίου και το οικογενειακό τους περιβάλλον, εξαιτίας των αναβολών που αρκετά συχνά προκύπτουν λόγω της έλλειψης αίματος, καθώς χρειάζονται περίπου 1000 φιάλες αίματος το μήνα. Παρόμοιες ελλείψεις παρουσιάζονται στα περισσότερα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Η ελλείψεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα να εκδηλώνονται καρδιολογικές επιπλοκές, εστίες εξωμυελικής αιμοποίησης, οστεοπόρωση και άλλου τύπου αλλοιώσεις.

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί λόγω των καιρικών φαινομένων που πλήττουν την χώρα, Παρακαλούμε τον κόσμο να προσέλθει και στα δύο νοσοκομεία των Πατρών προκειμένου να προσφέρει το πολυτιμότερο αγαθό απαραίτητο για κάθε Ανθρώπινο οργανισμό, το ΑΙΜΑ.

Για να δώσεις Αίμα πρέπει:
• Να είσαι 18-65 ετών
• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
• Να είσαι ξεκούραστος
• Να μην λαμβάνεις φάρμακα
• Σε περίπτωση που έχεις κάνει τατουάζ να έχουν περάσει τουλάχιστον 4 μήνες.

advertisement