Κικίλιας: Βουλευτές «λυγίζουν» τον αξιακό τους κώδικα για να έχουν μέλλον

«Βγαίνοντας από αυτή τη θλιβερή πολιτική περίοδο θα αποκαλύπτονται μέσα από το σκοτάδι όλα τα σενάρια, θα υπάρχουν πολιτικοί που θα περπατούν με το κεφάλι ψηλά και θα βλέπουν τον κόσμο στα μάτια και άλλοι που θα περπατούν με το κεφάλι σκυμμένο μεταξύ των συμπολιτών τους» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως δεν εννοεί αυτούς με τους οποίους βρίσκεται πολιτικά απέναντι, αλλά έχουν μια καθαρή στάση με την οποία αν και διαφωνεί -όπως είπε- σέβεται, αλλά εκείνους οι οποίοι αποφάσισαν ότι τη μία μέρα θα λένε α, την άλλη μέρα θα λένε β, με γνώμονα το μικροπολιτικό συμφέρον τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αντένα ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ έφερε ως παράδειγμα βουλευτή, ο οποίος πριν από χρόνια ανήκε στον Συνασπισμό, μεταπήδησε στην Ευρωβουλή με το ΠΑΣΟΚ, μετά στο Ποτάμι και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία τον περασμένο Ιούνιο, καταψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών και τώρα δηλώνει ευθαρσώς ότι θα την ψηφίσει.

«Πολλά πρέπει να εξηγηθούν από αυτούς και αυτές που “λυγίζουν” τον αξιακό τους κώδικα, προκειμένου να έχουν το οποιοδήποτε πολιτικό μέλλον» δήλωσε. Απαντώντας σε ερώτηση αν έκανε το ίδιο και ο Άδωνις Γεωργιάδης προσχωρώντας από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ, ο κ. Κικίλιας είπε πως «ο Άδωνις Γεωργιάδης παραιτήθηκε από βουλευτής και υπουργός, πήγε σπίτι του και στις εκλογές που ακολούθησαν ψηφίστηκε από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη βουλευτής. Διορίστηκε μετά υπουργός, το έργο του στα Υπουργεία Ναυτιλίας και Υγείας είναι μετρήσιμο και στη συνέχεια επανεξελέγη βουλευτής».

Όπως είπε, η ΝΔ δίνει τον λόγο στην κοινωνία και οι πολίτες αποφασίζουν. «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίζουν για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, να περάσουν μια επιζήμια συμφωνία από την πίσω πόρτα. Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος είναι συνεννοημένοι μέχρι τέλους. Η αισθητική του κ. Τσίπρα, ο αξιακός του κώδικας και οι αρχές του συνάδουν με του κ. Καμμένου, γι’ αυτό και τέσσερα χρόνια περπάτησαν εναγκαλισμένοι. Όλοι θυμόμαστε τις αγκαλιές του κ. Καμμένου με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά το 2015. Ο σεξισμός, τα ρατσιστικά σχόλια, οι βωμολοχίες από το twitter, οι ύβρεις στους πολιτικούς αντιπάλους, δεν ξεχνιούνται, ούτε ξεπλένονται» δήλωσε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση υποτίμησε τον ελληνικό λαό.

«Είναι εμφανές ότι πάνω από το 80% της ελληνικής κοινωνίας είναι ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών και δε θέλει να δοθεί η “μακεδονική” εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα, οριζόντια και πέρα από κόμματα. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη ρητορική κάποιου κόμματος. Έχει να κάνει με την ιστορική μας αλήθεια, την οποία μετά από 25 χρόνια ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά θέλουν να διαστρεβλώσουν για ίδιον πολιτικό συμφέρον». Όπως είπε, η ισχύς ενός κράτους, η εξωτερική πολιτική και ο τρόπος που το σύνολο της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ποιοι είμαστε, οδηγεί τα πράγματα στο μέλλον και η ιστορία μας προφανώς μας διδάσκει.

«Αν ξαφνικά το 2019 ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να παραχαράξει την ιστορία, αυτό δεν έχει να κάνει με την αντιπολίτευση. Έχει να κάνει με την ελληνική κοινωνία, η οποία, όταν αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, θα δώσει την απάντησή της. Πάντως οι συνάδελφοι βουλευτές που θα δώσουν αύριο το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα έχουν αποκλειστικά το βάρος της ευθύνης της συμφωνίας των Πρεσπών. Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η Ν.Δ. χάνει στοιχήματα. Η αντίληψή τους ότι πρόκειται περί στοιχήματος και άρα τζόγου πάνω σε σημαντικά εθνικά μας θέματα, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται το κυβερνών κόμμα» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ