(ΗΧΗΤΙΚΟ) – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Σφοδρή επίθεση των κατοίκων του Ευήνου στον Αντιπεριφεριάρχη Γ.Λύτρα – Αφορμή τα όσα δήλωσε χτες για τη διάβρωση του ποταμού στον ΣΚΑΪ 89,4

dav

Στον Skai Patras 89,4 και στην εκπομπή «Πολιτική Γυμναστική» με τον Νίκο Ξανάλατο απάντησε στις δηλώσεις του Γιάννη Λύτρα, Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων, σχετικά με τα προβλήματα που προκαλούνται από τον Εύηνο ποταμό, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας, Σπύρος Τραχήλης.

Ο κ. Τραχήλης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γίνει κανένα έργο στην περιοχή που υπάρχει ανάγκη και ότι η μοναδική ενέργεια του εργολάβου ήταν να ρίξει χαλίκι στο ποτάμι. Την ίδια στιγμή που ο κ.Λύτρας υπόσχεται την αποκατάσταση του ποταμού, πυλώνες κινδυνεύουν να πέσουν, χάνονται ιδιοκτησίες, επιχειρήσεις μένουν χωρίς ρεύμα και ο δρόμος καταστρέφεται. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την αργοπορία της Περιφέρειας, καθώς εδώ και τρία χρόνια λέγονται τα ίδια χωρίς να υπάρχουν πράξεις. Να σημειωθεί ότι ο εργολάβος εμφανίστηκε στον Εύηνο ποταμό τον Ιανουάριο, ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

Ακολουθεί το ηχητικό:

 

Αντίθετα, ο κ.Λύτρας ανακοίνωσε ότι υπάρχει προϋπολογισμός που ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ για την αποκατάσταση του ποταμού και ότι ο εργολάβος ήδη έχει ξεκινήσει εργασίες. «Υπάρχει εγκατεστημένος εργολάβος και όποιο πρόβλημα υπάρχει θα αντιμετωπιστεί» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί και κατηγορούν τον κ. Λύτρα για αδιαφορία, καθώς για τρία χρόνια λέει τα ίδια και δεν έχει επισκεφθεί το ποτάμι εδώ και δύο χρόνια.

Χθες ο κ.Λύτρας μιλώντας στον Νίκο Ξανάλατο, προσπάθησε με άκομψο τρόπο να θολώσει το περιεχόμενο της συζήτησης, ενώ η ένταση χτύπησε κόκκινο μεταξύ των δύο συνομιλητών, όταν κατηγόρησε τον Νίκο Ξανάλατο για λαϊκισμό και δημιουργία αρνητικού κλίματος προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνομιλία και την πρωτοφανή προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη να αλλάξει την ουσία της συζήτησης.

 

Φωτο: Nafpaktianews