(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΑΧΑΪΑ: Στα δικαστήρια οι κάτοικοι για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας – Τελεσίγραφο μέσω ΣΚΑΪ Πάτρας: “Δεν ξανανοίγει”!

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις γύρω από τον ΧΥΤΑ Αιγείρας, αφού από χθες παραμένει μεν προσωρινά κλειστός -με δημαρχιακή εισήγηση- ωστόσο σήμερα το θέμα μεταφέρεται και πάλι στη δικαιοσύνη, με νέο αίτημα διακοπής της υποδοχής απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας, από δεκάδες δημότες.
Η Επιτροπή Αγώνα, που συμπληρώνει ένα χρόνο διαμαρτυριών και προσφυγών, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, τα οποία εκδικάστηκαν στις 11 το πρωί. Η αίτηση συνοδεύεται από 170 υπογραφές κατοίκων και η υπόστηριξή της στο δικαστήριο θα γίνει από τις δικηγόρους τους Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μαρία Νικολοπούλου. Η απόφαση αναμένεται την άλλη εβδομάδα.

Οι κάτοικοι μιλούν για «μεγάλη νίκη» και ετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση. Ο εκπρόσωπός τους Τριαντάφυλλος Οικονόμου, μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4

Ανεξαρτήτως της  των ασφαλιστικών μέτρων, αύριο (7μ.μ) οι κάτοικοι της ανατολικής Αιγιάλειας έχουν προγραμματίσει λαϊκή συνέλευση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγείρας, για τις παραπάνω εξελίξεις και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
Ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, επιμένει στη λήψη δειγμάτων από τα υπόγεια ύδατα και αρχίζει τη διοχέτευση των σκουπιδιών στους ΧΥΤΑ Φλόκα, Ναυπάκτου, Αγρινίου, Βόνιτσας, και Μεσολογγίου και Τριανταφυλλιάς.