(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Γιάννη Λαϊνιώτη – «Aσυμβίβαστα μπροστά για την Πατρίδα»

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στον Γιάννη Λαϊνιώτη έδωσαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 13 Ιανουαρίου πολλές εκατοντάδες φίλοι και υποστηρικτές, κατακλύζοντας ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ κατά την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτικού του Γραφείου στην Πάτρα.

Η αίθουσα πραγματικά σείσθηκε όταν κατά την αρχή της πολιτικής ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε την απόφαση για την αποχώρηση από την κυβέρνηση και τη μη παροχή νέας στήριξης στην κυβέρνηση, για την οποία λίγη ώρα νωρίτερα είχε ενημερώσει ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, προσωπικά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η Μακεδονία είναι μία, Ελληνική και αδιαπραγμάτευτη» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Λαϊνιώτης υπό τις ιαχές επιδοκιμασίας των υποστηρικτών του, επαναλαμβάνοντας ότι βασική θέση του κόμματος η οποία επιβεβαιώθηκε και κατά το τελευταίο Συνέδριο, είναι καμία λύση στο Σκοπιανό με ονομασία η οποία θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.

Στη συνέχεια και στην ομιλία του στη συνέχεια υπεραμύνθηκε της 4ετούς κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι στις επόμενες εκλογές, το τρίπτυχο της πολιτικής και του προγράμματος που θα καταθέσουν οι ΑΝΕΛ στους Ελλήνες είναι, αδιαπραγμάτευτη στάση για το Μακεδονικό, την εθνική ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία, σταθερή πορεία της χώρας εκτός της Μνημονιακής και ντροπιαστικής επιτήρησης και διαφάνεια παντού στο δημόσιο βίο, με την υπόθεση της Novartis στην προμετωπίδα της κάθαρσης.

«Πιστεύει κανείς, ότι η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας θα ήταν επιτεύξιμη, αν στο βαγόνι του μηχανοδηγού δεν ήταν το 2015 και ο Πάνος Καμμένος; Ας μην τρέφουν αυταπάτες, εχθροί αλλά και πολιτικοί μας φίλοι. Δεν είμαστε στο μηδέν, δεν πέσαμε πάλι σε τοίχο. Μπήκαμε σε τροχιά κανονικότητας, διότι στην Κυβέρνηση υπήρχαν Ανεξάρτητοι Ελληνες. Αυτό θα πρέπει να μας κρατά ενωμένους και στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λαϊνιώτης.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Γιάννης Λαϊνιώτης, αφού κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ανέφερε στους φίλους του ότι «η δικαίωση των κοινών αγώνων που δίνουμε από κοινού τα τελευταία χρόνια θα έρθει με μάχη από γειτονιά σε γειτονία, από χωριό σε χωριό, μέχρι και την Κυριακή των εκλογών».

Εμφανίστηκε τέλος σίγουρος ότι η έδρα των ΑΝΕΛ στην Αχαΐα θα διατηρηθεί και τόνισε σε εντελώς προσωπικό τόνο ότι «δεν είμαι ο μετρ του τακτικισμού, είμαι ο Γιάννης Λαϊνιώτης, η καθαρή φωνή, η σταθερή ματιά που ξέρετε και μαζί θα αγωνιστούμε, ασυμβίβαστα μπροστά για την Πατρίδα που αγαπάμε».

Προηγήθηκε χαιρετισμός από τον Βαγγέλη Κούρτη, πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο π.Παϊσιος εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Το πρώτο κομμάτι της πίτας ο Γιάννης Λαϊνιώτης έκοψε για την Μακεδονία και εν συνεχεία ευχαρίστησε έναν προς ένας όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.