ΠΑΤΡΑ: Οι γονείς καταδικάζουν ως “απρόκλητη” την επίθεση των ΜΑΤ και τον τραυματισμό εκπαιδευτικών

Στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που έγινε την Παρασκευή 11/1/2019, οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί κατά την πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Πρωθυπουργό για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους διορισμούς, δέχτηκαν επίθεση από άνδρες των Μ.Α.Τ.
Δείχνοντας υπέρμετρο ζήλο οι άντρες των Μ.Α.Τ., χτύπησαν τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, δύο εκπαιδευτικοί.
Καταδικάζουμε το γεγονός και θεωρούμε απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις ενέργειες αυτές .
Η Ένωση Γονέων του Δήμου Πατρέων θεωρούμε ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες αναπληρωτές και φυσικά δεν λύνουν το πρόβλημα των κενών στα σχολεία.
Τα αιτήματά των εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών είναι αιτήματα του Γονεικού κινήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για άμεσους μόνιμους διορισμούς, που είναι απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων. Παλεύουμε και στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών για μόνιμη εργασία, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!
Το Δ.Σ της Ένωσης.