ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, η νέα προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης – Το φιλμ του Γκασπάρ Νοέ «Clixax»

Σήμερα  Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 ξεκινά ο Β’ κύκλος προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας για την περίοδο 2018-2019 κι όπως μάθαμε, η εναρκτήρια ταινία είναι το νέο φιλμ του Γκασπάρ Νοέ «Clixax» που είχε προβληθεί και στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα τολμηρό φιλμ που θα προκαλέσει σίγουρα συζητήσεις μεταξύ των Πατρινών σινεφίλ. Παίχθηκε στις Αθηναικές αίθουσες τον Οκτώβριο που μας πέρασε.

Το Αθηνόραμα έγραψε σχετικά: κινηματογραφικό acid trip, το οποίο υποβάλλει μια αρχικά ξέφρενη και αργότερα εφιαλτική αίσθηση, επιχειρώντας μέσα από έναν γενικευμένο παροξυσμό να μελετήσει (;) την ενστικτώδη, σκοτεινή και αλογόκριτη ανθρώπινη συμπεριφορά.

Παίζουν η Σοφία Μπουτέλα και οι Souheila Yacoub, Ζιζέλλ Πάλμερ, Kiddy Smile, Romain Guillermic. Ο Νοέ θεωρείται ένας αντισυμβατικός στιλίστας με ταινίες όπως «Μόνος Εναντίον Όλων» και «Μη Αναστρέψιμος» όπου είχε παίξει η Μόνικα Μπελούτσι με την σκηνή του βιασμού της σε μία υπόγεια διάβαση του Παρισιού που είχε προξενήσει πολλά σχόλια. Ο Νοέ έχει κάνει και τα φιλμ Enter the Void», «Love»).

Με εντυπωσιακά χορογραφημένα (κυριολεκτικά) μονοπλάνα, τα οποία διακόπτουν δυναμικά και κοφτά μονταρισμένες σκηνές, το «Climax» μας παρασύρει στον πυρετό μιας απελευθερωτικής καλλιτεχνικής έκφρασης/σωματικής εκτόνωσης, πρόσθεσε στην κριτική του το Αθηνόραμα. Διάρκεια – 95 λεπτά. Διανομή: Weird Wave.