Οι εκλογές ήταν το κίνητρο για να κάνει η Δημοτική Αρχή τα αυτονόητα, στο Καρναβάλι

Με τον δικό της απαράμιλλο τρόπο η Δημοτική Αρχή μας έδωσε ένα πολύ ωραίο μήνυμα για το πώς πρέπει να γίνεται κάπως σωστά το Πατρινό Καρναβάλι: Με το να έχουμε κάθε χρόνο εκλογές.

Αρκεί η χθεσινή ανακοίνωση των όσων προβλέπονται στη φετινή διοργάνωση για να αντιληφθούμε ότι λόγω των προσεχών εκλογών, η παράταξη του ΚΚΕ αποφάσισε ανάμεσα σε άλλα:

– Να αναθέσει τη διοργάνωση του Κρυμμένου Θησαυρού στα ίδια τα πληρώματα, αποδεχόμενοι την ίδια ακριβώς πρόταση που της είχαν κάνει και πέρυσι και την οποία είχε αρνηθεί κατηγορώντας τα πληρώματα ως εμπόρους του καρναβαλιού.

– Να συνδέσει την κεντρική εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης με το ρεμπέτικο κι όχι να αγνοήσει τελείως την ημέρα ή να την μετατρέψει σε λαϊκό πανηγύρι, όπως έκανε πέρυσι.

– Να πιέσει το Καρναβαλικό Συνεργείο να οργανώσει και να κατασκευάσει έγκαιρα τα άρματα της παρέλασης αντί να σημειωθούν οι καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών.

Δεν περιμένουμε φυσικά από την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει και σε πιο… τολμηρά βήματα, όπως το να ασχοληθεί με την εξωστρέφεια του Πατρινού Καρναβαλιού ή με τα μακροπρόθεσμα οφέλη της πόλης από το θεσμό.

Όμως, έστω κι έτσι, αν οι εκλογές ήταν το κίνητρο για να κάνει η Δημοτική Αρχή τα αυτονόητα, στο Καρναβάλι και αλλού, τότε ας… οργανώνουμε πιο συχνά εκλογικές αναμετρήσεις.

Νίκος Τζανάκος