(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ένα νέο σπουδαίο απόκτημα στο Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης»

Το Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης» καλωσορίζει στη συλλογή του ένα νέο πολύ σπουδαίο απόκτημα. Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο έργο, αντιπροσωπευτικό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που παρουσιάζει εύγλωττα τη δυναμική της φοβερότερης πολεμικής αναμέτρησης που γνώρισε η ανθρωπότητα. Ένα πολεμικό ανάχωμα, ένα αυθεντικό γερμανικό κράνος και μια ξιφολόγχη τυφεκίου, σύμβολα του απόλυτου εγκλήματος σε βάρος του ανθρώπου. Αποτυπώνουν και συμβολικά εικονίζουν με μεγάλη ευκρίνεια το ψυχρό και θηριώδες κλίμα εκείνου του πολέμου, ως και το ηρωικό και θυσιαστικό πνεύμα του Ελληνικού Στρατού, του οποίου άξιος στρατιώτης αναδείχτηκε, μόλις σε ηλικία 16 ετών, ο κάτοχός του, Ιάκωβος Τσούνης.
Το νέο απόκτημα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης απονεμήθηκε τιμητικά ως δώρο στον κ. Ιάκωβο Τσούνη, τον νεότερο Βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με διεθνή αναγνώριση, σε ένδειξη οφειλής, τιμής και ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Πατρίδα, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, σε εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στις 8 Ιανουαρίου 2019. Το τιμητικό δώρο την επομένη (9 Ιανουαρίου) μεταφέρθηκε στο Μουσείο με στρατιωτικό όχημα, συνοδεία ένστολων αξιωματικών και τοποθετήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου όπου εκτίθενται τα έργα της μόνιμης συλλογής.
Από την ίδρυση του Μουσείου η συλλογή με περισσότερα από 200 εκθέματα συνεχίζει να εμπλουτίζεται με κειμήλια εθνικής και ιστορικής αξίας, τα οποία είτε είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το όνομα «Ιάκωβος Τσούνης» από το παρελθόν είτε αποτελούν τιμητικές διακρίσεις και αξιώματα που απονέμονται στον ευπατρίδη με την πλούσια θρησκευτική, πατριωτική, επιχειρηματική, πολιτιστική και φιλανθρωπική προσφορά. Είναι τιμή μας που μια προσωπικότητα καταξιωμένη σε όλους τους τομείς του ιστορικού γίγνεσθαι εμπιστεύτηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας την πολύτιμη συλλογή του, καθώς ο κ. Τσούνης αποτελεί, ως γνωστό, σπουδαίο κεφάλαιο του Έθνους μας.