Δακρυσμένος ο Καμμένος στο Πεντάγωνο: Αν έγιναν λάθη ζητώ δημοσίως συγγνώμη…

Το πρωί της Κυριακής ανακοίνωσε την παραίτησή του από υπουργός Εθνικής Άμυνας, όμως περισσότερο από 24 ώρες μετά, ο Πάνος Καμμένος παραμένει πολιτικός προϊστάμενος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου μετά την υποβολή της παραίτησής του πέταξε -σαν να μην έχει δηλώσει ότι αποχωρεί- με ελικόπτερο κοντά στα Ίμια, σήμερα Δευτέρα έκοψε την πίτα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην τελετή παρέστησαν σύσσωμη η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου -εκτός του Α/ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, που εκείνη την ώρα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλεξή Τσίπρα.

Ο παραιτηθείς υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε πως φεύγει από την θέση του με ψηλά το κεφάλι, ενώ σημείωσε πως θεωρεί σημαντικότερο επίτευγμα της θητείας του τη διατήρηση της συνοχής του στρατεύματος παρά τις τεράστιες μειώσεις στο προϋπολογισμό του υπουργείου.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για την άψογη συνεργασία που είχαν όλο αυτό τον καιρό, προσθέτοντας, βουρκωμένος, πως «αν έγιναν λάθη ζητώ δημοσίως συγγνώμη αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτά δεν έγιναν εσκεμμένα».

Τέλος ο κ. Καμμένος δήλωσε πως μέχρι να γίνουν οι κρίσεις τα καθήκοντα του απερχόμενου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη, αναλαμβάνει ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σημειώνεται ότι η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο στον Βαγγέλη Αποστολάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 14/1 στις 12.00 στο υπουργείο.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

advertisement