(Βιντεο)-Έρχονται στα σινεμά: Σούπερ ήρωες σε νέες περιπέτειες

Οι «κακοί» και οι «καλοί» που θα δούµε στις κινηµατογραφικές αίθουσες σε 12 υπερπαραγωγές

Σίκουελ, υπερήρωες, ριµέικ, «κακοί» και «καλοί» σε νέες περιπέτειες, φαντασµαγορικές ηρωίδες µε φλογερή όψη και δυνάµεις εξωπραγµατικές, «Αγγελοι του Τσάρλι» και στρατιές καρτούν που ζωντανεύουν – από τις πριγκίπισσες του «Ψυχρά και ανάποδα» σε αυτούς του «Toy Story», του «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας» και άλλων, σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι υπερπαραγωγών που ετοιµάζονται να πατήσουν το γκάζι στη µεγάλη οθόνη και να κονταροχτυπηθούν για την κορυφή του παγκόσµιου box office.

Σε µία εποχή που τα γρανάζια του αµερικανικού σινεµά δουλεύουν περισσότερο για τα µπλοκµπάστερ και λιγότερο για οτιδήποτε άλλο, το στούντιο της Disney σχεδόν µονοπωλεί την αγορά, έχοντας ενσωµατώσει στη στέγη του, την Pixar, τους σούπερ ήρωες της Marvel, τη Lucas Films µε το «Star Wars» και σύντοµα το στούντιο της Fox…

Σύµφωνα µε τα πιο πρόσφατα δηµοσιευµένα στοιχεία, τα εννέα από τα δέκα µεγαλύτερα «ανοίγµατα» ταινιών στο box office ανήκουν σε ταινίες της Disney. Το στούντιο του «Θείου Γουόλτ» κρατά τη µερίδα του λέοντος και δεν την αφήνει απέναντι στη Universal, τη Warner Bros, την Paramount, τη Fox και τη Sony.

Αρκεί και µόνο ως απόδειξη η περσινή περφόρµανς της περιπέτειας «Εκδικητές: Ο πόλεµος της αιωνιότητας» σε διανοµή της Disney που κατέκτησε τους αιθέρες το 2018 µε 2,05 δισ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσµίως, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ το έτερο χιτ της χρονιάς, το «Black Panther», επίσης του ίδιου στούντιο, µε 1,35 δισεκατοµµύρια δολάρια στο ταµείο του.

Το 2019 έπεται συνέχεια, ενώ ο µοναδικός πλέον αληθινός αντίπαλος στην επέλαση των «κακών» και των «καλών» των δεκάδων υπερπαραγωγών, από τις οποίες επιλέξαµε τις 12 πιο αντιπροσωπευτικές, είναι η κόπωση του κοινού από τη λαίλαπα της επανάληψης.

«AVENGERS: ENDGAME»

Το σίκουελ-φινάλε της υπερηρωικής περιπέτειας «Εκδικητές: Ο πόλεµος της αιωνιότητας» σκοπεύει να γίνει το «παχύ» εµπορικό σουξέ του 2019. Μετά τη σφαγή στο φινάλε του τρίτου κεφαλαίου των «Εκδικητών», οι αδελφοί Ρούσο µαζί µε τα στούντιο των Disney και Marvel φανταζόµαστε ότι θα έχουν βρει πώς να αναστήσουν τους αγαπηµένους σούπερ ήρωες που θυσιάστηκαν στον ανηλεή πολέµου εναντίον του Thanos, προκειµένου να σώσουν τον κόσµο µας.

Η αναµέτρηση στο box office µε το υπερηρωικό χιτ της Marvel θα είναι εξίσου ανηλεής, µιας και µιλάµε για ένα φραντσάιζ-γίγας που ξεκίνησε το 2012, µετρά κοντά 5 δισ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσµίως και ολοκληρώνεται τον ερχόµενο Απρίλιο µε µία τέταρτη ταινία.

«CAPTAIN MARVEL»

Η πρώτη υπερηρωική ταινία της Marvel µε κεντρικό χαρακτήρα γένους θηλυκού, δύο χρόνια µετά το «Wonder Woman» της DC Comics, µε πρωταγωνίστρια την Μπρι Λάρσον. Έτσι, η βραβευµένη µε Οσκαρ ηθοποιός του «Δωµατίου» (2015) εξαργυρώνει το χρυσό της βραβείο, αναλαµβάνοντας περίοπτο ρόλο σε ταινία δράσης ως πιλότος Κάρολ Ντένβερς της αµερικανικής πολεµικής αεροπορίας που αποκτά ανυπολόγιστες εξωγήινες δυνάµεις έπειτα από ατύχηµα και µπλέκει σε διαγαλαξιακό πόλεµο. Όλα αυτά στη δεκαετία του ’90.

«STAR WARS: EPISODE IX»

Χωρίς τίτλο ακόµη, η συνέχεια των «Τελευταίων Τζεντάι» (τρίτη κατά σειρά στην τριλογία που άρχισε µε το «Η δύναµη ξυπνάει») φέρνει τον Τζέι Τζέι Εϊµπραµς ξανά πίσω στην καρέκλα του σκηνοθέτη µετά την αποχώρηση του Κόλιν Τρέβοροου. Λεπτοµέρειες για την πλοκή δεν είναι (για άλλη µία φορά) γνωστές, ωστόσο γνωρίζουµε ότι η Κάρι Φίσερ θα «αναστηθεί» µε αχρησιµοποίητες σκηνές από τα Επεισόδια 7 και 8 για τις ανάγκες του ρόλου της πριγκίπισσας Λέια. Στις αίθουσες θα βγει στις 20 Δεκεµβρίου.

«X-MEN: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ (X-MEN: DARK PHOENIX)»

Αντιµέτωποι µε έναν «δικό τους», την Τζιν Γκρέι, που επιστρέφει από γαλαξιακή αποστολή πολύ πιο ισχυρή και ασταθής, οι X-Men πρέπει να της αντιταχθούν και να σώσουν τον κόσµο από επικίνδυνες δυνάµεις που θέλουν να κυριαρχήσουν στον πλανήτη. Η Σόφι Τέρνερ του «Game of Thrones» είναι η Τζιν Γκρέι/Φοίνικας έχοντας γύρω της τους Τζέιµς ΜακΑβόι, Μάικλ Φασµπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Νίκολας Χουλτ και την Τζέσικα Τσαστέιν ως νέα προσθήκη στο καστ. Πρόκειται ουσιαστικά για την κινηµατογραφική επανάληψη µιας κορυφαίας ιστορίας στο σύµπαν των X-Men που χαντακώθηκε από το «X-Men: Η τελική αναµέτρηση» (2006) του Μπρετ Ράτνερ και τώρα επανέρχεται στις 14 Φεβρουαρίου από τον Σάιµον Κίνγκµπεργκ, ανοίγοντας τον χορό των µπλοκµπάστερ της χρονιάς.

«SPIDER-MAN: FAR FROM HOME»

Οι περιπέτειες του ανθρώπου-αράχνη συνεχίζονται στη µεγάλη οθόνη, ενώ ο έφηβος για τις ανάγκες της επανεκκίνησης της σειράς υπερήρωας ανακαλύπτει δυνάµεις και στόχους. Απέναντι στον νεαρό Τοµ Χόλαντ θα σταθεί αυτήν τη φορά ο Mysterio, που δεν τον υποδύεται άλλος από τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Σκηνοθετεί ο Τζον Γουότς που έκανε και την «Επιστροφή στον τόπο του» (2017).

«THE LION KING»

Ακόµη ένα ριµέικ-µετατροπή µιας κλασικής οσκαρικής καρτούν επιτυχίας της Disney σε ταινία ζωντανής δράσης µε τη µέθοδο του CGI φωτορεαλισµού, στο στιλ του πρόσφατου «Βιβλίου της ζούγκλας» του Τζον Φαβρό. Όπου -καµία έκπληξη εδώ- ο Φαβρό βρίσκεται ξανά πίσω από την καρέκλα του σκηνοθέτη, ενώ ο Ντόναλντ Γκλόβερ και ο Τσιουετέλ Ετζιοφόρ δανείζουν τις φωνές τους στον Σίµπα και τον κακό Σκαρ, τα δύο λιοντάρια που έχουν µεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών από το 1994 έως σήµερα.

«ALADDIN»

Δεύτερη µεταφορά ταινίας κινουµένων σχεδίων της Disney σε παραγωγή ολκής και ζωντανής δράσης, µε τον Γκάι Ρίτσι να φέρει την ευθύνη της διασκευής του διπλοβραβευµένου µε Οσκαρ φιλµ του ’92 όπου πρωτοστάτησε ο Ρόµπιν Γουίλιαµς µε τη φωνή του. Τον Αλαντίν υποδύεται ο Μένα Μασούντ, ενώ ο Γουίλ Σµιθ που πρόσφατα εξόργισε τους φαν, γιατί δεν είναι αρκετά… µπλε το «Τζίνι». Στις αίθουσες τον Μάιο.

«DUMBO»

Εβδοµήντα οκτώ ολόκληρα χρόνια µετά την πρώτη εµφάνιση του Ντάµπο, ιδού ο Τιµ Μπάρτον να αναλαµβάνει τη µεταφορά της κλασικής ταινίας κινουµένων σχεδίων στο σινεµά. Βασιζόµαστε στο παραµυθένιο µπρίο του σκηνοθέτη που έχει και Κόλιν Φάρελ και Εύα Γκριν, αλλά και Μάικλ Κίτον ως πρωταγωνιστική τριάδα, ενώ η ιστορία επικεντρώνεται στο πως ένα ελεφαντάκι µε µεγάλα αυτιά, που µπορεί να πετά βοηθά ένα παρηκµασµένο τσίρκο να πάρει τα πάνω του µέχρι που αποκαλύπτεται η σκοτεινή αλήθεια πίσω από το λούστρο του επιχειρηµατία που το έχει αναλάβει.

«JOKER»

«Γιατί όχι ένας Τζόκερ από τον Μάρτιν Σκορσέζε;» σκέφτηκαν στην DC Comics και τη Warner Bros, δίνοντας την ανάπτυξη της παραγωγής του συγκεκριµένου φιλµ-παράγωγου του φραντσάιζ του Μπάτµαν στον σπουδαίο Αµερικανό δηµιουργό.

Ωστόσο, ο Σκορσέζε τα παράτησε για να ασχοληθεί µε το «Irishman» και πίσω από την καρέκλα του σκηνοθέτη βρέθηκε ο Τοντ Φίλιπς του «Hangover».

Μπροστά από την κάµερα; Ο Χοακίν Φίνιξ. Ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του αµερικανικού σινεµά που παίρνει στα χέρια του έναν ρόλο µε πολύ… ψωµί για χάρη του οποίου έχουν δείξει το χειρότερο χαµόγελο τους ο Τζακ Νίκολσον, αλλά και ο µετά θάνατον βραβευµένος µε Οσκαρ, Χιθ Λέτζερ. Στις αίθουσες τον Οκτώβριο.

«FROZEN 2»

Η Disney συνήθιζε να αποφεύγει τα σίκουελ στα µεγάλα της χιτ στον χώρο των κινουµένων σχεδίων. Η συνεργασία της µε την Pixar τα άλλαξε όλα αυτά, όπως και η µανία των παιδιών για τους χαρακτήρες της Ελσας και της Αννας, οπότε το σίκουελ στην πρώτη υπερπαραγωγή «Ψυχρά και ανάποδα», που εισέπραξε 1,2 δισεκατοµµύρια δολάρια στο παγκόσµιο box office, ήταν αναπόφευκτο.

«CHARLIE’S ANGELS»

Οι «Αγγελοι του Τσάρλι» είναι οι εξής τρεις: η Κρίστεν Στιούαρτ, η Ναόµι Σκοτ και η Ελα Μπαλίνσκα. Με την Ελίζαµπεθ Μπανκς πίσω από την κάµερα να αναλαµβάνει και τον παραδοσιακά αρσενικό ρόλο του Μπόσλεϊ, ενορχηστρωτή της οργάνωσης του µυστηριώδους «Τσάρλι», το πιο ζωηρό και σέξι περιπετειώδες φιλµ της χρονιάς θα βγει στις αίθουσες τον Νοέµβριο. Η υπόθεση, δηλαδή, των «αγγέλων» είναι πλέον αποκλειστικά σε γυναικεία χέρια και προσαρµόζει τη δηµοφιλή σειρά της δεκαετίας του ’70 στις ανάγκες του κοινού του 2020.

charlies-angels.jpg

«TERMINATOR»

Ο Τζέιµς Κάµερον έπεισε την εδώ και καιρό συνταξιοδοτηµένη Λίντα Χάµιλτον, πρώην σύζυγό του, να επιστρέψει στον «Εξολοθρευτή», έχοντας οι δυο τους δουλέψει από κοινού για τη δηµιουργία µίας από τις σηµαντικότερες ηρωίδες δράσης στην ιστορία του σινεµά στο πρώτο φιλµ της σειράς το ‘84. Ο Τιµ Μίλερ («Deadpool») σήκωσε τα µανίκια για να γυρίσει µια ταινία που έχει τον Κάµερον στην παραγωγή και υποτίθεται δεν λαµβάνει υπόψη της καµία άλλη περιπέτεια από αυτές που µας ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια µετά το δεύτερο φιλµ του 1991. Φυσικά και επιστρέφει ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Στις αίθουσες τον Νοέµβριο.