Στ. Θεοδωράκης: Κατάργηση κομματικού κράτους η μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων

Η χώρα χρεοκόπησε γιατί οι πολιτικοί εκπροσωπούσαν ψηφοφόρους- πελάτες και όχι πολίτες, επεσήμανε από το βήμα του συνεδρίου της Δράσης ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και υπογράμμισε ότι σήμερα ο μεγάλος στόχος των σύγχρονων πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα πρέπει να είναι η κατάργηση του κομματικού κράτους.

«Αυτή είναι η μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων» τόνισε ο κ. Θοεδωράκης, ο οποίος και σημείωσε πως οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν πρόσημο αριστερό ή δεξιό. Το αποκτούν, εξήγησε, ανάλογα με το ποιους υπηρετούν, ποιους απελευθερώνουν και ποιους περιορίζουν.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε πως οι κομματικές παρέες, οι συνδικαλιστικές συντεχνίες και τα φιλικά στους υπουργούς συμφέροντα είναι αυτά που καθορίζουν ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής στην Ελλάδα. «Και είναι κάτι που οι παλιές πολιτικές δυνάμεις δύσκολα μπορούν να υποσχεθούν και ακόμη δυσκολότερα να πετύχουν. Είναι αυτό, όμως, που ενώνει το Ποτάμι με τα στελέχη της Δράσης» είπε.
Για να αλλάξει αυτό, όπως είπε, δεν αρκεί να αλλάξουν οι υπουργοί, δεν αρκεί να αλλάξει η πλειοψηφία στη Βουλή. «Πρέπει να αλλάξουμε ρότα. Να τρέξουμε όσο δεν τρέξαμε ποτέ. Να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις, αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες, λαϊκισμούς και συντηρητισμούς» τόνισε. «Μόνο τότε θα δούμε την Ελλάδα αλλιώς. Αυτός είναι ο στόχος. Η Ελλάδα αλλιώς» συμπλήρωσε και ζήτησε ρεαλισμό, όραμα, δουλειά σε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή κατεύθυνση.