Οι εξαπατημένοι πολίτες της Αχαΐας και το αύριο

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων των ημερών και της έκβασης τους, το βέβαιο είναι ότι η αντίστροφη μέτρηση για το αύριο έχει ήδη αρχίσει.
Μια αντίστροφη μέτρηση που θα φέρει στην κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προοπτική από καιρό προεξοφλημένη μιας και η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών έχει καταδικάσει στη συνείδηση της το απερχόμενο κυβερνητικό μόρφωμα και τις παλαιοκομματικές πρακτικές του που γύρισαν την χώρα πολλά χρόνια πίσω.
Η οικονομία σε διαρκή κατακρήμνιση, η κοινωνία καθημαγμένη, οι νέες και οι νέοι μας σε διαρκές αδιέξοδο, οι συνταξιούχοι σε απόγνωση, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες μετέωροι, σχεδόν διωκόμενοι απ’ το εχθρικό απέναντι τους κράτος, οι βασικές δομές της Υγείας και της Παιδείας σε παράλυση και η εθνική μας περηφάνια βαριά τραυματισμένη. Αυτή είναι η ολέθρια κληρονομιά που αφήνουν πίσω τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Το βλέπουμε, το βιώνουμε καθημερινά και εδώ στην Αχαΐα. Η περιοχή που πριμοδότησε με υψηλά ποσοστά την απερχόμενη κυβερνητική συμμαχία, βλέπει τις προσδοκίες της τραγικά διαψευσμένες και αλλάζει ρότα. Οι πολίτες της Αχαΐας έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται εξαπατημένοι από μια κυβέρνηση που υφάρπαξε την ψήφο τους και τους εξώθησε στη συνέχεια στην πιο βαριά υστέρηση και στασιμότητα. Στη φτώχεια, στη ματαίωση και στην οπισθοδρόμηση.
Οι εκλογές ζυγώνουν. Και μαζί ξαναζυγώνει η ελπίδα και η αισιοδοξία. Τέλος στους ερασιτεχνικούς, στα κρυμμένα κάτω από επικοινωνιακά τερτίπια ευφάνταστα καμώματα, τέλος στον υπερφίαλο λαϊκισμό, στην αλαζονεία του κυβερνητισμού και στα ψέματα. Αλλάζουμε σελίδα. Γράφουμε μαζί την επιστροφή της Ελλάδας σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης και δημιουργίας.
Και αυτή είναι η ουσία. Όχι η εκλογική και πολιτική επιβίωση του ενός ή του άλλου κυβερνητικού εταίρου, αλλά η επιβίωση και η ανάταξη της ίδιας της χώρας.
Αρκετά πιά με την ζοφερή πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Αρκετά με το σκοτάδι γύρω μας.
Οξυγόνο και φως θέλουμε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Οξυγόνο για να βρούμε το χαμένο χαμόγελο μας, φως για να μπορούμε και πάλι να κάνουμε σχέδια για το μέλλον, να μπορούμε να βλέπουμε τα σχέδια μας να υλοποιούνται και τους κόπους και τις θυσίες μας να δικαιώνονται.
Αυτό τον καθαρό αέρα, μια χώρας δυνατής, δημιουργικής και περήφανης, εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και όσους βυζαντινισμούς κι αν μηχανεύτηκαν οι μαθητευόμενοι μάγοι του σήμερα, αυτό δεν αλλάζει. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.
*Η Αθηνά Τραχήλη είναι πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα.